console.warn && console.warn("[GTM4WP] Google Tag Manager container code placement set to OFF !!!"); console.warn && console.warn("[GTM4WP] Data layer codes are active but GTM container must be loaded using custom coding !!!");
KiesUwCursus
€ 250,00 (excl. btw)
Home Cursussen Vennootschapsrechtelijke Geschillenbeslechting

Vennootschapsrechtelijke Geschillenbeslechting

Info

De rechtspersonenrechtelijke organisatie, veelal in de vorm van een (besloten) vennootschap en de met haar verbonden onderneming, is gericht op samenwerking, met name tussen de actoren kapitaalverschaffers, bestuurders, toezichthouders en werknemers. Vanwege niet steeds of niet per se samenlopende posities, bevoegdheden, rechten, verwachtingen en belangen van de deelnemers aan die organisaties, ontaardt die samenwerking echter met grote regelmaat in conflicten, die in geval van falen van minnelijk overleg zonder juridische strijd niet kunnen worden opgelost. Er is dan niet alleen een waaier van procedures voorhanden, de litiganten kunnen dan ook nog kiezen uit drie arena’s: de Rechtbank, de Kortgedingrechter en de Ondernemingskamer, vaak bovendien nog cumulatief.

Deze cursus beoogt de deelnemers, naast het verschaffen van een bruikbaar overzicht van en inzicht in de verschillende procedures zoals
– de enquêteregeling;
– de geschillenregeling;
– de uitkoopprocedure;
– de beroepsgang ingevolge de Wet op de ondernemingsraden;
– de aansprakelijkheidsprocedures,
een handreiking te bieden voor een adequate hantering daarvan als strategisch instrument.

Verder wordt aandacht besteed aan:
– recente ontwikkelingen in wetgeving en rechtspraak;
– mogelijkheden en onmogelijkheden hoe in tijden van vrede te regelen dat kostbare en langdurige strijd kan worden voorkomen als die vrede onder druk staat.

Programma"

Programma

12.45 – 13.00 uur ontvangst
13.00 – 14.30 uur deel I
14.30 – 14.45 uur pauze
14.45 – 16.15 uur deel II
16.15 – 16.30 uur pauze
16.30 – 17.30 uur deel III

Persoon

Sprekers

  • prof. mr. J.H.M. Willems

    Zijn huidige nevenfuncties zijn onder meer voorzitter van Stichting Volkswagen Investor Settlement, die ten behoeve van investeerders een wereldwijde schikking met Volkswagen AG tot stand wil brengen, lid van de Raad van Commissarissen van VodafoneZiggo Group Holding B.V., redacteur van Nieuwsbrief Strafrecht en hoofdredacteur van ARO (Actuele Rechtspraak Ondernemingspraktijk). Daarnaast verzorgt hij cursussen en treedt hij regelmatig op als arbiter en als adviseur in diverse procedures op verzoek van advocaten(kantoren).

Review

Reviews over cursussen van Damsté Opleidingen

Wat vonden uw vakgenoten?

Spreker
Mr. Cas van Heugten, advocaat te sittard

Bijzonder enthousiaste, in alle opzichten heldere docent, waarbij je zeker niet inslaap valt. Gewoon uitstekend en erg leerzaam. Deventer en de locatie zijn schitterend, maar voor mij wel een lange rit met diverse files..
Ondanks toezeggingen van DAMSTË géén voorafgaande documentatie of studie-materiaal ontvangen; ook vermeldt Damsté in de aanhef van een rappèl-mail een onjuiste datum. Op dat onderdeel dus een onvoldoende.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling