KiesUwCursus
Home Cursussen Onderneming en strafbaar feit

Onderneming en strafbaar feit

Een strafrechtelijk onderzoek heeft een grote negatieve impact op een onderneming en haar leiding. Strafzaken kunnen immers leiden tot forse financiële schade en negatieve media-aandacht en raken vaak de positie van het bestuur. Daarnaast leidt een extern onderzoek doorgaans tot verstoringen van de bedrijfsvoering en interne onrust. Voor de leiding kan een gevangenisstraf het gevolg zijn.

De praktijk van de (straf)rechtspleging in zaken waarin ondernemingen en haar leiding betrokken zijn, wijkt aanzienlijk af van de reguliere strafrechtspleging.   Ondernemingsstrafrecht kent zijn eigen wetten en dynamiek. De belangen zijn diverser, het relevante recht is een patchwork dat steeds ook buiten het straf(proces)recht ligt, strategische keuzes spelen een grote rol en de behandeling van de zaak vergt andere skills. Specialisatie is derhalve aangewezen. Topadvocaten Aldo Verbruggen (werkzaam bij Jones Day) en Anamarija Kristic (werkzaam bij Houthoff), tevens auteurs van de bundel ‘Onderneming en strafbaar feit’, maken u tijdens deze cursus wegwijs in de belangrijkste onderwerpen en voorzien u van de nodige praktische tips indien u, als (externe) counsel of bestuurder van een onderneming, te maken krijgt met (vermoedens van) strafbare feiten.

Tevens ontvangt u op deze dag gratis het cahier ‘Onderneming en strafbaar feit’ twv 40,00 euro.

Programma

Datum en tijd: woensdag 4 november 2020, 10:00 uur – 16:45 uur
09:30 – 10:00 Ontvangst en inschrijven
10:00 – 11:15 Taak, rol en positie van relevante actoren

11:30 – 12:45 Aansprakelijkheid onderneming en leiding: materiële aspecten
13:30 – 14:45 Onderneming en handhavend optreden: procedurele aspecten
14:45 – 15:00 Pauze
15:00 – 16:45 Sluitstuk: afdoening, sancties en overige gevolgen

 

Sprekers

  • A. (Aldo) Verbruggen

    Advocaat-partner te Amsterdam. Hij is gespecialiseerd in ondernemingsstrafrecht en corporate investigations. Hij heeft een rijke ervaring op het terrein van financieel-economisch strafrecht en onderzoekservaring - zowel als officier van justitie als advocaat-onderzoeker.

  • A. (Anamarija) Kristic

    Anamarija Kristic is Officier van justitie. Zij is gespecialiseerd in financieel-economisch strafrecht, in het bijzonder (commune) fraude- en milieudelicten. Daarnaast heeft zij, voordat zij naar het OM overstapte, als advocaat ervaring opgedaan in het verrichten van interne (fraude)onderzoeken en adviseren over compliance.

Editie(s)

Reviews over cursussen van SDU

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling