KiesUwCursus
€ 375,00 (vrijgesteld van btw)
Home Cursussen Omgaan met Aggressive Taxplanning en vormgeven van sustainable tax policy

Omgaan met Aggressive Taxplanning en vormgeven van sustainable tax policy

Belastingontwijking of belastingontduiking, wat is het verschil?
Wanneer is er sprake van aggressive tax planning?
Wat is het effect van de Panama-Papers?

Het is voor de belastingplichtige, maar ook voor de fiscale professional steeds onduidelijker wat wel mag en wat niet. Dit terwijl autoriteiten steeds scherpere sancties inzetten, en fiscale gegevens van individuele belastingplichtigen steeds breder bij autoriteiten bekend raken door internationale uitwisseling.

In deze cursus wordt een uiteenzetting gegeven van de aanpak van belastingontduiking en ontwijking door de belastingdienst en worden de gevolgen voor de fiscale praktijk besproken. Voorts wordt ingegaan op de verplichtingen die op de adviseur af komen ten einde belastingontduiking en ontwijking tegen te gaan. Ook WWFT-plichtige instellingen moeten een risico-inschatting maken met betrekking tot aggressive tax planning.

Na afloop van de cursus is de deelnemer op de hoogte van nieuwe en aankomende wet- en regelgeving en is men op de hoogte van de relevante ontwikkelingen op dit gebied, zodat een betere inschatting kan worden gemaakt van de risico’s van betrokkenheid bij belastingontduiking. Daarnaast wordt ingegaan op elementen die van belang zijn om bij een bedrijf tot een “sustainable tax policy” te komen, als een veilige manier van tax planning die conflicten met autoriteiten kan voorkomen.

Doelgroep
De cursus is van belang voor fiscalisten, advocaten, medewerkers van trustkantoren, accountants.

Programma

12.00 – 12.30 uur: Ontvangst met koffie/thee en broodjes
12.30 – 14.30 uur: College
14.30 – 14.45 uur: Pauze
14.45 – 17.15 uur: College

Sprekers

  • Mr. dr. J.A. Booij

    tax-lawyer Booij Bikkers, associate professor tax law Leiden University, board member TRIBUTE Foundation for international tax dispute resolution.

  • Mr. H. (Hans) Mooij

    Hans Mooij International Tax Consultant the Hague, visiting professor International Tax Center Leiden and University of Amsterdam, chairman TRIBUTE Foundation for international tax dispute resolution.

Reviews over cursussen van Juridisch PAO Leiden

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling