KiesUwCursus
Home Cursussen Nood breekt wetten. En maakt ze! De Tijdelijke wet COVID-19 Justitie en Veiligheid voor notariële juristen

Nood breekt wetten. En maakt ze! De Tijdelijke wet COVID-19 Justitie en Veiligheid voor notariële juristen

Interactief online college Notarieel recht van prof. mr. Boudewijn Waaijer

Onlangs heeft de Eerste Kamer ingestemd met het wetsvoorstel Tijdelijke wet Covid-19 Justitie en Veiligheid. Met dit wetsvoorstel worden een groot aantal wetten aangepast ten einde de continuïteit te garanderen van het wetgevingsproces, de rechtspraak en het openbaar bestuur tijdens de beperkende maatregelen als gevolg van de uitbraak van covid-1. Een wet met diverse gevolgen, ook voor het notariaat. Op 14 mei 2020 zal prof. mr. B.C.M. Waaijer, hoogleraar notarieel recht Vrije Universiteit Amsterdam, een webcollege verzorgen en nader ingaan op de gevolgen van deze wet voor de dagelijkse praktijk van het notariaat. 

De volgende onderwerpen zullen aan de orde komen: 
• Moet een notaris zijn cliënt op enig moment in de aanloop van het verlijden of bij het passeren persoonlijk zien? 
• Wat zijn normaliter de (on)mogelijkheden voor het met behulp van elektronische middelen tot stand brengen van rechtshandelingen? 
• Wat zijn normaliter de mogelijkheden voor het met behulp van elektronische middelen verlijden van notariële akten? 
• Wat zijn de (on)mogelijkheden onder de Tijdelijke wet?

Certificering
Notarissen resp. advocaten die een certificaat wensen te ontvangen, dienen na afloop van het online actualiteitencollege 5 vragen te beantwoorden. Bij goed gevolg ontvangen zij na afloop 1 KNB resp.1 NOvA-punt. 

Aanmelden
Reserveer door u aan te melden snel een plaats om zeker te zijn van uw online plek. Voor de start van het actualiteitencollege ontvangt u nog een mail van ons met de juiste link naar Google Meet en een handleiding voor het gebruik hiervan. We wensen iedereen veel gezondheid toe en ontmoeten elkaar graag in een van onze online bijeenkomsten! 

Programma

Donderdag 14 mei 2020 van 14.00 – 15.00 uur

Sprekers

  • prof. mr. Boudewijn Waaijer

Reviews over cursussen van VU Law Academy

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling