KiesUwCursus
Home Cursussen Nieuw! Online cursus Mondelinge Behandeling: Update!

Nieuw! Online cursus Mondelinge Behandeling: Update!

Tijdens deze nieuwe online cursus neemt de docent senior raadsheer mr. Steven Venhuizen de mondelinge behandeling nieuwe stijl stap voor stap met u door. De mondelinge behandeling is het hart van de civiele procedure.

Met recente wetswijzigingen beoogt de wetgever een doelmatige en volledige behandeling van de vordering of het verzoek tijdens de mondelinge behandeling te bevorderen. Sinds 1 oktober 2019 geldt voor de mondelinge behandeling voor alle nieuwe dagvaardings- én verzoekschriftprocedures het nieuwe, op de KEI-wetten 2016 gebaseerde, systeem van art. 87-91 Rv.

Deze (inmiddels ingetrokken) KEI-wetten van 2016 hebben niet de beoogde digitale wijzigingen gebracht, maar wel het procesrecht (ingrijpend) gewijzigd! In cassatie geldt het KEI-procesrecht al enkele jaren en dat blijft zo. Per 1 september 2017 zijn er enkele KEI-bepalingen voor alle procedures ingevoerd en dat blijft ook zo.

De mondelinge behandeling kan niet volledig zijn indien niet alle relevante feitelijke informatie tijdig op de tafel van de rechter wordt gelegd. Het wetsvoorstel vereenvoudiging en modernisering van het bewijsrecht (35 498) benadrukt dat. Dit wetsvoorstel komt tijdens deze online cursus uiteraard ook aan de orde.

Doelgroep: advocaten, bedrijfsjuristen en rechtsbijstandsjuristen
Niveau: actualiteiten

Programma

9.00 Ontvangst online cursus

9.30 Begin cursus

10.30 Korte pauze

10.40 Vervolg cursus

11.45 Korte pauze

11.55 Vervolg cursus

13.00 Einde cursus

Sprekers

  • mr. S.M.A.M. Venhuizen

    Senior raadsheer Gerechtshof ’s-Hertogenbosch

Editie(s)

Reviews over cursussen van LegalPlanet

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling