KiesUwCursus
Home Cursussen NIEUW: Basiscursus UAV en UAV-gc

NIEUW: Basiscursus UAV en UAV-gc

In één dag een compleet overzicht van twee in de bouw veel gebruikte sets algemene voorwaarden

De UAV-2012 zijn de recentste versie van een set algemene voorwaarden die al 50 jaar bestaat. Een goede kennis van de ins en outs van de UAV is onontbeerlijk, omdat zij veelvuldig van toepassing worden verklaard. Tijdens de cursus worden de uitleg en toepassing, alsmede de belangrijkste paragrafen van de UAV-2012 besproken; jurisprudentie en praktijkvoorbeelden hebben daarbij een belangrijke ondersteunende rol.  

De UAV-gc bestaan sinds 2000; de recentste versie dateert van 2005, en een (lichte) herziening staat op stapel. De UAV-gc zijn algemene voorwaarden die vooral in grond-, weg- en waterbouw steeds vaker gebruikt worden. De UAV-gc kennen een andere opzet dan de UAV-2012, vooral voor wat betreft de verantwoordelijkheden voor het ontwerp. Gedurende de cursus zal stilgestaan worden bij de gedachten achter, en de eigen dynamiek van de UAV-gc. De belangrijkste paragrafen zullen worden besproken aan de hand van praktijkvoorbeelden en de toenemende jurisprudentie over de UAV-gc.

Deze dag zal gedoceerd worden door advocaat-partner en auteur mr. Van Veen, die al bijna 20 jaar ervaring heeft binnen het bouwrecht.

Programma

09.00 – 09.30 uur
Inschrijven en ontvangst

09.30 uur-11.00 uur
UAV-2012

–        Algemene voorwaarden

–        Rangorderegeling

–        Verplichtingen opdrachtgever en aannemer

–        Bodemgesteldheid

–        Meer- en minderwerk

11.00 uur -11.15 uur
Pauze

11.15 uur – 12.45 uur

–        Voortijdige beëindiging aannemingsovereenkomst

–        Betaling

–        Garanties

–        Oplevering en gebreken

12:45 uur – 13:30 uur 
Lunch

 

13:30 uur – 15:00 uur
UAV-gc

–        Model-Basisovereenkomst en Annexen

–        Rangorderegeling

–        Verplichtingen opdrachtgever en opdrachtnemer

–        Ontwerp- en uitvoering

–        Bodemgesteldheid

15:00 uur – 15:15 uur 
Pauze

15:15 uur – 16:45 uur 

–        Vergunningen

–        Wijzigingen

–        Toetsing en Acceptatie

–        Kostenvergoeding en termijnverlenging

–        Betaling

***

Sprekers

  • B.R. (Bard) Veen

    Bard van Veen (1975) is in 1999 afgestudeerd aan de Universiteit van Leiden. Na zijn afstuderen is in 2000 beëdigd als advocaat. Hij werkte eerst bij Houthoff Buruma. In 2007 heeft hij de overstap gemaakt naar Severijn Hulshof advocaten, waar hij sinds 1 januari 2012 partner is. Bard heeft inmiddels bijna 20 jaar ervaring in het bouwrecht, en is betrokken geweest bij diverse (grote) nationale en internationale bouwprojecten. Hij treedt op voor alle bij de bouw betrokken partijen, zoals opdrachtgevers, aannemers, installateurs, leveranciers, architecten en constructeurs. Vanuit zijn ervaring publiceert Bard met enige regelmaat in bouwrechtelijke tijdschriften zoals het gezaghebbende Tijdschrift voor Bouwrecht. Bard geeft verder cursussen voor advocaten, bedrijfsjuristen, management, projectleiders, werkvoorbereiders, uitvoerders etc. op het gebied van de standaard algemene voorwaarden in de bouw, contract awareness en vertraging en verstoring.

Editie(s)

Plan route

Reviews over cursussen van SDU

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling