INLEIDING
Als startende advocaat dient u op de hoogte te zijn van de kernthema’s binnen het relatievermogensrecht (huwelijks-, partnerschaps- en samenlevingsvermogensrecht), wilt u uw praktische werkzaamheden op dit rechtsgebied naar behoren kunnen uitoefenen. Het gebeurt helaas regelmatig dat advocaten gedurende hun universitaire opleiding nauwelijks of zelfs helemaal geen onderwijs op dit rechtsgebied hebben genoten, bijvoorbeeld omdat dit vak niet in het bachelor programma van de desbetreffende rechtenfaculteit is opgenomen en deze advocaten dit vak evenmin hebben gekozen als keuzevak in het masterprogramma van een rechtenfaculteit.
De basiscursus relatievermogensrecht biedt deze startende advocaten alsnog bij uitstek de gelegenheid dit manco in hun kennis van het relatievermogensrecht weg te werken. De cursus is ook zeer geschikt voor advocaten die hun basiskennis op dit rechtsgebied willen opfrissen. Alle relatievermogensrechtelijke onderwerpen die rechtstreeks van belang zijn voor de advocatuur, worden behandeld.
DOELGROEP EN NIVEAU
De doelgroep is startende advocaten, advocaten die hun basiskennis willen opfrissen, notarissen en mediators. Niveau is basis.
Sterk aanbevolen literatuur ter bestudering voorafgaand aan de cursus:
Ondanks het feit dat dit een basiscursus is, wordt een zekere, geringe basiskennis betreffende het relatievermogensrecht bij de cursusdeelnemers verondersteld. Zij kunnen zich deze strikte basiskennis eigen maken door voorafgaand aan de cursus hoofdstuk 8 uit het hierna genoemde studieboek zelfstandig te bestuderen. Bewust is gekozen voor een studieboek en niet voor een handboek. Het gaat om A.J.M. Nuytinck, Personen- en familierecht, relatievermogensrecht en erfrecht (Studiereeks Burgerlijk Recht, deel 1), Deventer: Wolters Kluwer 2021 (achtste druk).
Reviews over cursussen van Instituut voor Juridische Opleidingen
Deel uw ervaring met vakgenoten!