KiesUwCursus
Home Cursussen Nationaal Mediarechtcongres

Nationaal Mediarechtcongres

Interactief, persoonlijk gericht en actueel: dat is de nieuwe editie van het Nationaal Mediarechtcongres op donderdag 26 november! Dagvoorzitters Remy Chavannes en Madeleine de Cock Buning staan ook deze keer voor een inspirerend programma, met experts uit omroep, wetenschap en advocatuur.

Nationaal Mediarechtcongres 2020

Over pluriforme media, digitale ontwikkelingen en de toekomst In welke vorm het dit jaar ook plaatsvindt*: ook bij deze editie van het Nationaal Mediarechtcongres zorgen we voor een interactief en persoonlijk gericht programma, met actuele praktijkgerichte onderwerpen. Zo komen onder meer het auteurscontractenrecht, de implementatie van de Online Omroeprichtlijn en de nieuwe Digital Services Act aan de orde. Ook een korte landenvergelijking over vrijheid van meningsuiting passeert de revue. Schuif aan, discussieer mee en blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen!

De veelomvattende impact van de Digital Services Act

Actueler kan het bijna niet met de huidige berichten over fake news, politieke advertenties en complottheorieën in de (digitale) media. De Europese Commissie bereidt een Digital Markets Act voor met nieuwe eisen aan onder meer grote platforms. Welke onderwerpen worden door de wet behandeld en hoe werken – overlappende – regels uit in de praktijk? Remy Chavannes (Brinkhof) geeft een compleet overzicht

De Stimuleringsmaatregel culturele producties

Wat betekenen quota, investeringsplicht en andere maatregelen voor de sector? Wat betekent deze wetgeving voor nieuwe producties en voor de toekomst? Een paneldiscussie met Bero Beyer (Filmfonds), Arjo Kramer (Talpa networks), Arie Landsmeer (Nederlandse Content Producenten), Suzanne Teijgeler (Discovery Benelux) Jasmijn Touw (Netflix)

‘Auteurscontractenrecht is auteursvergoedingenrecht’

Anke Strijbos (Brinkhof) en Roland Wigman (Versteeg, Wigman, Sprey) bespreken in een duopresentatie onder meer de volgende onderwerpen: Wat brengt het nieuwe artikel 45d Aw? (de implementatie van de Online Omroeprichtlijn) Geldstromen bij exploitatie van filmwerken: van het kabelcontract naar de proportionele billijke vergoeding Alle makers: wie zijn dat en wat gaan ze krijgen? De transparantieverplichting in het nieuwe artikel 25ca (de implementatie van de DSM-richtlijn)

Martijn van Dam (NPO) rondt de middag af met zijn visie op de toekomst  Kortom: dagvoorzitters Remy Chavannes en Madeleine de Cock Buning staan ook deze keer garant voor een inspirerend programma!

Programma

Datum en tijd: 26 november 2020, van 12:30 tot 17:15.

12:30 uur – ‘Inloop’ en registratie
12:45 uur – Inleiding Madeleine de Cock Buning (Netflix/Universiteit Utrecht)
13:05 uur  Digital Services Act – Remy Chavannes (Brinkhof)
14:05 uur – pauze
14:15 uur – Stimulering culturele producties – Panel
15:10 uur – pauze
15: 20 uur – Auteurscontractenrecht – Anke Strijbos en Roland Wigman
16:20 uur – pauze
16:30 uur – Martijn van Dam
17:15 uur – Afsluiting en vragenronde (mogelijk uitloop naar 17:30 uur)

* exacte tijden onder voorbehoud. Offline waar het kan en online wanneer nodig.

Sprekers

  • Madeleine de Cock Buning

    Werkzaam bij de Universiteit Utrecht

  • Remy Chavannes

    Werkzaam bij Brinkhof

Editie(s)

Reviews over cursussen van DeLex

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling