KiesUwCursus
Home Cursussen Narratieve Mediation (basis)

Narratieve Mediation (basis)

Een andere kijk op het conflictverhaal

In deze workshop worden ervaring, kennis en inzichten gedeeld, gericht op het herstellen van de verbinding tussen partijen. Deze relatief onbekende benadering en de daarbij horende technieken kunnen een verrijking zijn voor uw handelen als mediator.

Deze vorm van mediation zegt dat in de basis mensen vastzitten in het conflictverhaal, waardoor ze zichzelf niet meer in hun kracht aan de ander kunnen laten zien en vooral bezig zijn met overlevingsstrategieën. Dat negatieve verhaal is vaak zo sterk geworden dat het een ander, veel positiever verhaal over hun verstandhouding naar de achtergrondheeft gedrukt, zo sterk zelfs dat mensen daar niet meer bij kunnen. De narratieve mediation probeert dat positieve verhaal weer bereikbaar te maken en probeert tegelijkertijd de invloed van het negatieve verhaal te verminderen. Het doel bij de narratieve benadering bij arbeidsconflicten is niet om afscheid te nemen maar om te onderzoeken of ‘we weer door één deur kunnen’.

Wat levert de workshop Narratieve Mediation mij als mediator op?

Voor mediators die veel arbeidszaken doen, kan de narratieve benadering (en de onderliggende visie op menselijke relaties) inspirerend zijn voor het doen van arbeidsmediation waarin geen afscheid wordt genomen. In deze workshop willen we als Dé Arbeidsmediators, de ervaringen die Chris met de narratieve benadering heeft graag delen. U leert de basisprincipes van narratieve mediation. Voor een verdere verdieping raden wij u aan om de workshop “Verdieping Narratieve Mediation” te volgen.

Thema’s dat onder andere aan bod komen:

De volgende onderwerpen worden besproken tijden de workshop Narratieve Mediation”:

  • Hoe werkt narratieve mediation?
  • Welke structuur wordt toegepast binnen narratieve mediaton?
  • welke technieken worden ingezet bij narratieve mediation?

Doelgroep:

Deze workshop is voor mediators die veel arbeidszaken doen en zich willen laten inspireren door een alternatieve manier van mediaten.

Programma

Datum en tijd: 5 maart 2020, 13.00 tot 17.00 uur

Sprekers

  • Chris Bos

    Chris Bos (1960) werkt bij het Expertisecentrum Conflictmanagement, een door de MfN (Mediatorsfederatie Nederland) erkend instituut dat opleidingen en trainingen aanbiedt op het gebied van mediation, coaching en teamontwikkeling. Chris heeft dit instituut in 2004 zelf opgericht en wordt vooral gedreven door het verkennen van nieuwe paden binnen het jonge vakgebied van conflictmanagement en mediation. Het idee dat mensen zelf – in hun onderlinge interactie – de werkelijkheid construeren waarin zij acteren en daarmee ook gezamenlijk het probleemverhaal construeren waar ze last van hebben, heeft hem altijd aangesproken en heeft voeding gegeven aan de gedachte dat mensen daarmee ook zelf de mogelijkheid hebben ruimte te scheppen voor een andere werkelijkheid, een ander verhaal. Chris vindt het fascinerend om te onderzoeken hoe je vanuit deze basisgedachte ook kunt werken vanuit een andere rol dan die van mediator, bijvoorbeeld als coach of als begeleider van teams.

Editie(s)

Reviews over cursussen van Dé Arbeidsmediators

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling