console.warn && console.warn("[GTM4WP] Google Tag Manager container code placement set to OFF !!!"); console.warn && console.warn("[GTM4WP] Data layer codes are active but GTM container must be loaded using custom coding !!!");
KiesUwCursus
Home Cursussen Nakoming en rechterlijk bevel (e-learning)

Nakoming en rechterlijk bevel (e-learning)

Info

Het rechterlijk bevel tot nakoming van artikel 3:296 BW is een onderbelicht leerstuk. Dat nakoming de primaire remedie bij wanprestatie is, is de meeste juristen bekend. Minder bekend is wat de grenzen van het recht op nakoming zijn en dat het rechterlijk bevel voor nakoming van wettelijke en ongeschreven plichten op hetzelfde artikel gestoeld is.

Deze cursus neemt u mee langs de werking van artikel 3:296 BW. Deze juridische nascholing is ingedeeld in twee blokken:

 • Blok A Nakoming
 • Blok B Rechterlijk bevel

Blok A gaat over de nakoming van contractuele verplichtingen, terwijl Blok B gaat over de nakoming van niet-contractuele verbintenissen. Deze cursus ziet primair op het materiële recht op nakoming. Toch zou zij niet compleet zijn zonder aandacht voor de procedurele omtrent de dwangsom en de aanverwante remedies, zoals de reële executie. Die aandacht is echter zijdelings en vormt geen onderdeel van de leerdoelen van deze cursus.

Leerdoelen

Na het volgen van deze juridische nascholing kent u:

 • de basisvereisten voor het recht op nakoming van contractuele en niet-contractuele plichten;
 • de wettelijke grenzen aan dit recht op nakoming;
 • de verweren die tegen deze remedies in stelling kunnen worden gebracht;
 • de regels omtrent de formulering van het rechterlijk bevel;
 • de verhouding tussen de remedie en de dwangsom.
Programma"

Programma

De eLearning van JurisDidact is geen webinar. Bij een live webinar dient u in te loggen op het aanvangstijdstip van de webinar. Bij JurisDidact kunt u 24/7 inloggen op de eLearning, wanneer u het schikt. Bij eLearning bent u dus niet gebonden aan tijd en plaats. U kunt gebruikmaken van de online omgeving zolang de cursus op de website van JurisDidact wordt vermeld (cursussen zijn actueel).

Persoon

Docent(en)

 • Thijmen Nuninga

  W.Th. (Thijmen) Nuninga LLM Mjur is docent en promovendus aan de Universiteit Leiden. Hij studeerde in Utrecht (LLB, LLM), Cambridge (Erasmus) en Oxford (Magister Juris). Hij schrijft een proefschrift over remedies in het privaatrecht. Zijn artikel ‘Recht, plicht, bevel, verbod’, gepubliceerd in NTBR 2018/21, over het rechterlijk bevel won in 2018 de NJV-publicatieprijs en de NTBR-publicatieprijs.Je bent hier: Home / Medewerkers / Nuninga, Thijmen Nuninga, Thijmen

 • Thijs Beumers

  Thijs Beumers LLM MSc is docent en promovendus aan de Universiteit Leiden. Hij studeerde rechten en politicologie in Leiden. Zijn proefschrift gaat over schadevergoeding voor gemist onstoffelijk voordeel.

Review

Reviews over cursussen van JurisDidact

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling