KiesUwCursus
€ 5.500,00 (excl. btw)
Home Cursussen Mr. S.K. Martens Academie

Mr. S.K. Martens Academie

​De Mr. S.K. Martens Academie start in oktober 2019 met een gloednieuwe specialisatieopleiding voor ervaren juristen. In tien dagen verdiept u uw kennis van het intellectueel eigendoms- en procesrecht aan de hand van actuele ontwikkelingen in wetgeving, rechtspraak en literatuur.

DOEL OPLEIDING ‘INTELLECTUEEL EIGENDOMS- EN PROCESRECHT IN DE COMMERCIËLE PRAKTIJK’

Het doel van de opleiding is dat u uw procesrechtelijke kennis van en inzicht in het intellectueel eigendomsrecht verdiept. De actuele informatie is direct toepasbaar in de praktijk. U ontwikkelt uw juridische vaardigheden doordat er ruimte is voor eigen inbreng en interactie. Zo leert u ook van elkaar en breidt u tevens uw professionele netwerk uit. De opleiding behandelt de bescherming en handhaving van intellectuele eigendoms­rechten, met een focus op de praktische commercialisering en het management van deze rechten. Creativiteit en innovatie zijn immers een belangrijke motor voor het bedrijfsleven, de wetenschap en de overheid.

VOOR WIE?

Deze opleiding is bestemd voor advocaten, bedrijfsjuristen, academici, leden van de rechterlijke macht en andere juristen met minimaal 3 jaar ervaring in de civiele praktijk.

CERTIFICAAT RECHTSGEBIEDEN INTELLECTUEEL EIGENDOMS- EN PROCESRECHT

Na afronding van het bijbehorende examen ontvangt u tijdens een feestelijke af­sluiting een certificaat van de Mr. S.K. Martens Academie. Dit certificaat heeft een hooggewaardeerde kwaliteitsstatus in de advocatuur, de rechterlijke macht en het bedrijfsleven. Met dit certificaat kunt u zich registreren in het vernieuwde rechtsgebie­denregister voor de rechtsgebieden intellectueel eigendoms- en procesrecht.

DE VOORDELEN OP EEN RIJ
> Verdiep uw procesrechtelijke kennis van en inzicht in het intellectueel eigendom
> Herken de valkuilen in IE-procedures en vergroot uw kansen
> Doorzie complexe IE-vraagstukken en speel hier soepel op in
> Ontwikkel uw vaardigheden in de commerciële IE-praktijk
> Verruim uw professionele relaties en uw netwerk​

Programma

5 MODULES, VERDEELD OVER TIEN LESDAGEN

Module 1, tweedaags: Informatierecht
De opleiding begint met een tweedaagse module over auteursrechten, naburige rechten portretrechten, morele rechten en databankrechten, met o.a. aandacht voor het auteurscontractenrecht, de clearing van rechten in de praktijk en de aansprake­lijkheid van tussenpersonen.

Module 2, driedaags: Industriële eigendom
Deze module behandelt het merken-, modellen-, handelsnaam- en octrooirecht, met o.a. aandacht voor het beheren van merk- en octrooiportefeuilles in de praktijk en licentiëring van de verschillende IE-rechten, waaronder FRAND-licenties.

Module 3, eendaags: Onrechtmatige daad
Deze module behandelt bedrijfsgeheimen, slaafse nabootsing, oneerlijke handelspraktijken, reclamerecht en onrechtmatige uitingen.

Module 4, driedaags: Handhaven, procederen en bijzondere procedures
Deze module behandelt de verschillende manieren om IE-rechten te handhaven (o.a. het ex parte verbod, het (bewijs)beslag, de exhibitie en de sommatiebrief), met bij­zondere aandacht voor cross-border litigation. De vorderingen (opeising, vernietiging, rectificatie, schadevergoeding en winstafdracht), mogelijke verweren (geen inbreuk, ongeldigheid/nietigheid, onbevoegdheid, grijsmaking en mogelijke tegenvorderin­gen) en de executie komen aan bod, met praktische informatie over de verschillende procedures (kort geding, bodemprocedure, de versnelde octrooiprocedure, hoger beroep, cassatie, Hof van Justitie, EHRM, [domeinnaam]arbitrage, bindend advies en mediation).

Module 5, eendaags: IE in de transactiepraktijk
Deze module behandelt due diligence-onderzoek, transactiedocumenten, het mededingingsrecht en praktische tips om effectief te onderhandelen.

Start: oktober 2019. Data worden later bekendgemaakt.

Sprekers

  • Prof. mr. J.J.C. Kabel

    emeritus hoogleraar informatierecht (IVIR) Universiteit van Amsterdam, of counsel DLA Piper

  • Prof. mr. C.J.J.C. van Nispen

    hoogleraar burgerlijk procesrecht Vrije Universiteit Amsterdam

  • Mw. mr. V. Rörsch

    cassatieadvocaat LaRorsch en docent Juridisch PAO Universiteit Leiden

Reviews over cursussen van DeLex

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling