KiesUwCursus
€ 495,00 vrijgesteld van btw
Home Cursussen Mindfulness in Mediation

Mindfulness in Mediation

Is mindfulness iets voor mij? Wat kan het mij bieden? Hoe oefen ik mindfulness? Waar moet ik dan beginnen, of hoe kan ik mijn oefening verdiepen? Wat heb ik er aan in mijn werk als mediator en/of coach?

‘ hoe mindfulness vitaliteit, veerkracht en persoonlijke effectiviteit kan versterken’ 

Doelen training Mindfulness in mediation

Uitdaging, verandering, conflict, ongemak, stress en lastige situaties, als mediator of coach weet je als geen ander dat dit hoort bij het leven. Dit is je werkterrein en hier ben je dagelijks met mensen mee aan de slag. Je weet dat hoe we met lastige en uitdagende situaties omgaan, niet alleen grotendeels de kwaliteit van ons leven bepaalt, maar ook ons vermogen tot groei en ontwikkeling. Zonder dat we het ons altijd beseffen, reageert ons brein op lastige situaties met allerlei automatische reacties, die weer invloed hebben op hoe we ons voelen en gedragen. Als wij ons niet bewust zijn van deze automatische patronen geven wij, door te reageren op gebeurtenissen van buitenaf of van binnenuit, onze eigen regie in het leven uit handen. Want automatische patronen zijn niet altijd helpend, maar leiden juist regelmatig tot een verstoring van ons welbevinden en onze relatie met anderen.

Mindfulness biedt je concrete handvatten om aandachtiger te leven en meer vanuit een bewuste intentie de uitdagingen van het leven aan te gaan. Hierdoor kan je je vitaliteit, veerkracht en persoonlijke effectiviteit vergroten.

Voor wie en ingangseisen

De training Leiderschap voor de mediator in beelden is voor:

 • Mediators
 • Coaches
 • Trainers

Werkwijze

Je maakt in deze eendaagse training op een praktische manier kennis met mindfulness. We combineren korte stukjes theorie over ons brein en de achtergronden van mindfulness met een aantal basisoefeningen, die je in je werk als mediator en coach en in je privé-leven kunt integreren. Je ontvangt na de trainingsdag een reader met daarin de oefeningen die we tijdens de training doen. Ook krijg je toegang tot audiobestanden met daarin begeleide mindfulness oefeningen.

Programma

Woensdag 26 juni 2019, 9:30 – 17:00 uur

 • Wat is mindfulness?
 • Werking van het brein en de achtergronden van mindfulness
 • Praktische basisoefeningen
 • Automatische patronen herkennen
 • Intentioneel handelen
 • Wat kan mindfulness voor jou als mediator of coach betekenen?

Sprekers

 • Ivanka Koster

  Ze is werkzaam als trainer, coach en MfN mediator. Als mindfulnesstrainer werkt zij voor (o.a.) Schouten & Nelissen. Ivanka is lid van de VMBN (Vereniging voor Mindfulness Based Trainers Nederland en Vlaanderen; categorie 1 lid). Ivanka is MfN (voorheen NMI) mediator sinds 2005.

 • Frida Huigen

Editie(s)

Reviews over cursussen van Centrum voor Conflicthantering

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling