console.warn && console.warn("[GTM4WP] Google Tag Manager container code placement set to OFF !!!"); console.warn && console.warn("[GTM4WP] Data layer codes are active but GTM container must be loaded using custom coding !!!");
KiesUwCursus
€ 4.950,00 (excl. btw)
Home Cursussen MfN-basisopleiding Mediation

MfN-basisopleiding Mediation

Info

Wilt u starten met een mediation opleiding? Mediation wordt steeds vaker ingezet om conflicten te voorkomen en op te lossen. Result Mediation is het grootste mediationkantoor van Nederland. Onze MfN-basisopleiding Mediation is een kwalitatief hoogwaardige opleiding waarin onze kennis en praktijkervaring samenkomen.

MfN-basisopleiding Mediation in het kort

De vaardigheden van een succesvol mediator ontwikkelt u het best met een intensief en aaneengesloten programma. Er is daarom ook een groot verschil tussen mediation opleidingen. Door de compacte vorm van onze MfN-basisopleiding Mediation gaat u in uw kern voelen waar het bij mediation om gaat. Met onze drie zeer ervaren mediators en trainers (Dominique Nelissen, Felix Merks en Josée van de Laar) ontwikkelt u in twee blokken van drie dagen uw basishouding als mediator en uw mediationvaardigheden.

U wordt intensief getraind in alle aspecten van mediation. U oefent veelvuldig in de rol van mediator. U ervaart hoe het is om mediator te zijn en wat mediation met partijen doet. U leert te focussen op wensen in plaats van op verwijten en u helpt mensen van standpunten naar de achterliggende belangen te bewegen. U krijgt inzicht in uw eigen houding in een conflict, uw kracht en uw valkuilen als mediator.

 • Geaccrediteerd door de MfN
 • Grootste mediation kantoor van Nederland
 • Trainers met praktijkervaring
 • Sinds 1995 meer dan 2.000 professionals opgeleid
 • Unieke mogelijkheid om mee te lopen met ervaren arbeidsmediator

Meelopen met één van onze ervaren mediators

U loopt in de opleiding twee dagen in een actieve rol mee met een ervaren mediator van Result Mediation. Wij zijn de enige opleider in Nederland die dit kunnen aanbieden. Onze mediators werken fulltime en doen op jaarbasis ieder meer dan 120 zaken. Door mee te lopen met één van onze mediators doet u een schat aan ervaring op. Ervaring die u weer kan gebruiken bij het praktijkexamen van de MfN.

Locaties

U verblijft tijdens de 7 trainingsdagen in november 2019 in Kasteel de Vanenburg in Putten. Een historisch landgoed in het midden van het land, gelegen op de bosrijke Veluwe, met alle gewenste voorzieningen en een team met een groot hart voor gastheerschap.

Kosten

€ 3950,–  excl. btw  MfN-basisopleiding Mediation

€ 1000,– excl btw Locatiekosten. De dagen zijn geheel verzorgd inclusief overnachtingen en diners op de kasteel de Vanenburg.

U kunt ook alleen de zesdaagse training ‘Van onderhandelen naar mediation’ volgen, dan betaalt u € 3555,- en  € 945 locatiekosten

U dient zelf het Handboek mediation aan te schaffen.

Programma"

Programma

Blok I  (3 dagen, residentieel)
Mediation betekent dat partijen hun onderhandeling voortzetten onder leiding van een mediator. Veel van wat belangrijk is voor onderhandelen, is dat ook voor mediation. Een mediation is immers niets anders dan een begeleide onderhandeling. Daarom richten we de aandacht in het eerste blok op die aspecten van onderhandelen die voor mediation relevant zijn. Aan de orde komen de Harvard-onderhandelingsmethode, conflicttheorie en de toepassing ervan, communicatie, creativiteit, macht en invloed en effecten van de basishouding gekoppeld aan persoonlijke integriteit.
De benodigde theorie wordt bondig uiteengezet. Vervolgens krijgen de deelnemers volop de gelegenheid de essentie van de theorie aan den lijve te ondervinden en ermee te experimenteren. Hiervoor worden specifieke oefeningen en rollenspellen gebruikt die ten dele met video worden nabesproken.

Blok II (3 dagen, residentieel)
Tijdens de tweede drie dagen richten we de aandacht volledig op het mediationproces. In zes cases komen alle fasen van het proces aan de orde. Al doende komen structuur, vereiste basishouding en sociale vaardigheden uitgebreid aan de orde. U oefent intensief en veelvuldig in de rol van mediator. Daarnaast is er aandacht voor zaken als registratie, PE-activiteiten, ethiek en de institutionele kant van mediation.

Juridische dag (1 dag)
De zesdaagse training wordt gevolgd door de juridische dag die specifiek ingaat op de juridische aspecten van mediation. Aan de orde komen de mediationovereenkomst, het MfN Reglement, de vaststellingsovereenkomst, gedragsregels voor de mediator en dergelijke. De dag is erop gericht dat u de juridische aspecten van mediation op een natuurlijke wijze een plaats kunt geven in het proces van mediation.

Praktijkdagen (2 dagen)
U loopt twee hele dagen mee met een ervaren mediator van Result Mediation, tijdstip nader te bepalen. De mediator zal steeds met u de gesprekken voorbespreken en aan het eind van de dag kort nabespreken.

Opleidingsdata september 2020

 • Dag 1, 09:15 – 21:00 uur (met diner en overnachting)
 • Dag 2, 03 september 2020 08:30 – 21:00 uur (met diner en overnachting)
 • Dag 3, 04 september 2020 08:30 – 16:00 uur
 • Dag 4, 07 september 2020 09:00 – 21:00 uur (met diner en overnachting)
 • Dag 5, 08 september 2020 09:00 – 21:00 uur (met diner en overnachting)
 • Dag 6, 09 september 2020 08:30 – 16:00
 • Dag 7, 16 september 2020 09:30 – 17:30

Persoon

Sprekers

 • Mr. F.G.J.B. (Felix) Merks

  Felix Merks is oprichter en directeur van Result Mediation, met ruim 1200 mediations per jaar de grootste aanbieder van mediation in Nederland. Felix is een ervaren mediator, trainer en adviseur bij complexe onderhandelingen. Hij is gespecialiseerd in zakelijke (aandeelhouders-) conflicten en conflicten tussen bedrijven en overheden. Als bestuurslid van stichting Nalatenschapsmediation richt hij zich daarnaast op het oplossen van conflicten in familiebedrijven. Hij is Master of Dispute Resolution (UvA) en is opgeleid tot trainer in onderhandelstrategie en vaardigheden aan Harvard Law School. Voor de start van Result ADR in 2004 vervulde Felix diverse commerciële managementfuncties bij internationale bedrijven.

 • Drs. D.J.M. (Dominique) Nelissen

  Dominique Nelissen studeerde arbeids- en organisatiepsychologie in Amsterdam en bestuurlijke informatiekunde in Tilburg. Tot 1999 werkte hij op het gebied van human resources binnen het bankbedrijf en binnen advocatuur, accountancy en management consultancy. Hij deed dat vanuit verschillende rollen: als organisatieadviseur en als HR-eindverantwoordelijke. In 1999 startte hij als zelfstandig adviseur, MfN Registermediator en trainer. Als trainer is hij gespecialiseerd in samenwerken, onderhandelen en mediation. Als mediator is hij voornamelijk actief op de volgende gebieden: werkgever-werknemer, samenwerkingsproblemen waaronder maatschappen, en letselschadezaken. Als adviseur werkt hij op de gebieden HR en samenwerken en conflictmanagement en rekent grote professionals-organisaties tot zijn cliënten: advocaten, notarissen, fiscalisten, organisatieadviseurs en procesmanagers. Op het gebied van mediation publiceerde hij enkele keren.

 • Elsbeth Snieders

  Elsbeth Snieders is senior mediator en trainer met een economische achtergrond. Zij studeerde Macro-Economie aan de Rijksuniversiteit Groningen en werkte na haar studie als financieel analist bij General Electric Company. Na vier jaar GE maakte zij de overstap naar De Nederlandsche Bank, waar zij verschillende functies vervulde en bij verschillende veranderingsprocessen betrokken was. In 2007 rondde zij de postdoctorale opleiding tot Legal Mediator/ADR specialist af aan het Amsterdams ADR instituut, waarna zij als mediator aan de slag ging. In 2009 werd zij geaccrediteerd bij het Singapore Mediation Centre en werd daar actief als mediator, assessor en coach. Tevens deed zij daar regelmatig mediations bij de Subordinate Court. Daarnaast werkte ze in Singapore als consultant bij Pluris Value, een adviesbureau op het gebied van onderhandelen en change management. Sinds 2013 is Elsbeth werkzaam in Nederland als mediator en trainer. Haar voornaamste werkterrein betreft zakelijke- en arbeidsgeschillen. Als trainer specialiseerde Elsbeth zich naast mediation in het managen en voorkomen van conflicten. Meer en meer richt zij zich op preventie van conflicten en samenwerkingsproblemen. Naast de basisopleiding geeft zij trainingen in het bedrijfsleven en bij onderwijsinstellingen.

 • Diederik Diercks

  Diederik Diercks is mediator in arbeidsgeschillen en zakelijke conflicten. Na het afronden van zijn rechtenstudie en een aantal jaar ervaring als consulair medewerker en roeicoach in Italië, legde hij zich in 2010 toe op mediation. Hij deed ervaring op in buurtbemiddelingen bij BeterBuren en in arbeidsmediations, zakelijke geschillen én nalatenschapsmediation bij Result Mediation. Diederik is verantwoordelijk voor de mediators van Result en fungeert voor hen als achterwacht en klankbord zodat iedereen optimaal kan presteren. Ook leidt hij trainingen in o.a. conflicthantering en onderhandelen en de specialisatieopleiding arbeidsmediation. Diederik deelt zijn brede kennis graag en publiceert daartoe, naast de blogs voor Result Mediation, artikelen in het Tijdschrift Conflicthantering. Tevens zit hij in de redactie van het blad Nederlandse Mediation.

Review

Reviews over cursussen van Result Mediation

Wat vonden uw vakgenoten?

Spreker
Valentijn Vietor

Al met al een zeer goede ervaring. Een kwalitatief hoogwaardige opleiding met ervaren docenten. Van deze docenten krijg je ook veel persoonlijke aandacht en 1 op 1 feedback. Daarnaast is het erg prettig verblijven in Putten. Ik raad dan ook iedereen deze opleiding ten zeerste aan!

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling