De nieuwe Omgevingswet komt er aan. Leer in deze opbouwende meegroeicongresreeks hoe u straks in de praktijk op de werkvloer met de materie aan de slag gaat.
Het CPO bestaat 40 jaar! En wie jarig is, trakteert. Daarom krijgt u in de week van 10 oktober t/m 16 oktober 2019 het boek Altijd scherp cadeau bij aanmelding voor een van de CPO cursussen. Met inzichten en tips over het geheim van high performance en het managen van je energie. Het boek Altijd scherp past bij uitstek bij het CPO lustrumthema en motto: verder denken, scherper zijn.
Meld u nu aan voor deze cursus en ontvang het boek cadeau!
Meegroeicongres Omgevingswet
Op 1 januari 2021 treedt de Omgevingswet naar verwachting in werking. Iedereen die werkzaam is in het omgevingsrecht bereidt zich inmiddels voor op de ingrijpende veranderingen die de wet met zich zal brengen. Het CPO organiseert een ‘meegroeicongresreeks’ om ambtenaren werkzaam bij gemeenten, omgevingsdiensten en provincies, en ook griffiers, gemeenteraadsleden en wethouders, te ondersteunen bij het beantwoorden van kennisvragen omtrent de toepassing van de Omgevingswet. De reeks is ontwikkeld door mr. Tycho Lam en prof. mr. Tonny Nijmeijer, omgevingsrechtspecialisten aan de Radboud Universiteit.
U bent van harte uitgenodigd om op 10 oktober 2019 deel te nemen aan het eerste congres in deze reeks. Het thema tijdens dit eerste congres is ‘lokale verordeningen en/in het omgevingsplan’. Aan de hand van concrete voorbeelden die als rode draad door de bijeenkomst zijn geweven, analyseren de docenten de veranderingen die in de overheidspraktijk zullen optreden en duiden zij de knelpunten en de kansen. Aan de orde komen onderwerpen als de keuzevrijheid tussen omgevingsplan en een lokale verordening, overgangsrecht, nadeelcompensatie, doorwerking van bovengemeentelijk omgevingsbeleid en rechtsbescherming.
De meegroeicongresreeks richt zich primair op de rol van de overheid in het nieuwe omgevingsrechtelijke stelsel en daarmee op beleidsmedewerkers bij de overheid (gemeente, provincie, omgevingsdienst) en de actoren binnen die overheid (juristen, beleidsmedewerkers, bestuurders, griffiers en volksvertegenwoordigers). Basiskennis van de inhoud en de systematiek van de Omgevingswet en de bijbehorende uitvoeringsregelgeving is noodzakelijk om de bijeenkomst adequaat te kunnen volgen.
Thema’s die in deel I onder meer aan bod komen:
- Reikwijdte omgevingsplan: wat moet in het plan, wat mag, wat kan
- Bruidsschat en overgangsrecht
- Van verordening naar omgevingsplan
- Lokale verordening naast omgevingsplan
- Gevolgen van de gemaakte keuze
Reviews over cursussen van CPO
Deel uw ervaring met vakgenoten!