console.warn && console.warn("[GTM4WP] Google Tag Manager container code placement set to OFF !!!"); console.warn && console.warn("[GTM4WP] Data layer codes are active but GTM container must be loaded using custom coding !!!");
KiesUwCursus
€ 2.275,00 (vrijgesteld van btw)
Home Cursussen Mediator in Strafzaken

Mediator in Strafzaken

Info

Het is steeds gebruikelijker om daders en slachtoffers van strafbare feiten met elkaar in gesprek te brengen. Dit herstelrecht is intussen zelfs vastgelegd in het Nederlands strafrecht, en rechters verwijzen dan ook geregeld naar een mediator. Voorwaarde is wel dat die de opleiding tot strafzaakmediator met succes heeft afgerond.

Deze opleiding vormt (ook) een goede basis, voor iedereen die niet in een pool voor Strafrechtmediators terecht wil of kan komen. De opleiding voor Mediator in Strafzaken biedt voldoende handvatten aan mediators die het geleerde willen inzetten binnen organisaties of instellingen als bijvoorbeeld de politie; de jeugdzorg; de reclassering; buurtbemiddeling;  slachtofferhulp; jeugdrechtadvocaten; verzekeraars en elke andere organisatie of instelling waarbinnen herstelrecht een rol speelt.

Het Centrum voor Conflicthantering (CvC) is al sinds 2007 nauw betrokken bij de ontwikkeling van mediation in het strafrecht. Met alle kennis en ervaring die we sindsdien hebben opgedaan, ontwikkelden we deze specialisatie. U leert in de training alles wat u nodig hebt om als mediator in strafzaken aan de slag te kunnen. Zo gaan we in op de verschillende mogelijkheden die u kunt inzetten, hoe u slachtoffer-dadergesprekken veilig begeleidt en hoe u herstelgericht werkt. Onze bijzondere en (inter)nationaal gelauwerde gastdocenten maken de training nog boeiender.

Na deze training

 • voldoet u aan de kwaliteitseisen voor dit vakgebied
 • kent u het herstelrecht
 • kent u het Nederlands strafrechtsysteem
 • heeft u inzicht in de psyche van daders en slachtoffers
 • kunt u persoon en daad van elkaar scheiden
 • kunt u bij de dader kwaliteiten herkennen en bespreken die kunnen bijdragen tot herstel
 • kunt u de veiligheid creëren die nodig is als dader en slachtoffer elkaar ontmoeten
 • kunt u een bemiddelingsgesprek voeren

Werkwijze

De specialisatie tot mediator in strafzaken bestaat uit 4 dagen. Om deze specialisatie met succes af te sluiten dient u een:

 • een literatuurstudie te doen en drie huiswerkopdrachten te maken
 • een strafzitting bij te wonen en daarvan een verslag te maken
 • alle cursusdagen aanwezig te zijn

Waardering en beoordeling

Cursisten aan het het woord.

“Mooie, volledige dagen. Veel geleerd en fijne sfeer. Bedankt.”

Programma"

Programma

Trainingsdata: 
Dag 126 oktober 202009:30 – 17:00Haarlem
Dag 227 oktober 202009:30 – 17:00Haarlem
Dag 31 december 202009:30 – 17:00Haarlem
Dag 42 december 202009:30 – 17:00Haarlem
Persoon

Sprekers

 • Frederique van Zomeren

  Frederique van Zomeren is gevestigd als zelfstandig trainer, MfN-registermediator en (team)coach. Ze is partner bij HAvZ Mediation dat gespecialiseerd is in business, arbeid en samenwerking, overheid, internationale mensenrechten en herstelrecht. Daarnaast is zij mede-oprichter van DoeDemocratie.nu, waarin zij burgers, overheid en ondernemers faciliteren om gezamenlijk tot duurzame oplossingen te komen. Frederique werkt ook op doorverwijzing van de Rechtspraak. Frederique heeft een achtergrond in recht en internationale politiek. Ze heeft bij verschillende ministeries gewerkt en vertegenwoordigde Nederland en de EU bij de Verenigde Naties als voorzitter en lead negotiator bij onderhandelingen over toegang tot de rechter in milieuzaken. Ook werkte ze een aantal jaar in Brussel bij de Nederlandse Permanente Vertegenwoordiging. Ze faciliteerde internationale mediations en dialoog en werkte aan verbetering van de effectiviteit van internationale alternatieve geschillenbeslechtingsmechanismen. Frederique is voorzitter van de Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv), de grootste beroepsvereniging van professionals in mediation. Tevens is zij bestuurder van de Mediatorsfederatie Nederland (MfN). Bij het Centrum voor Conflicthantering is Frederique docent voor de Mediationopleiding, de Specialisatie Mediation in Strafzaken / restorative justice en geeft zij maatwerktrainingen op het terrein van conflictvaardigheden. Frederique bewaakt de doelen van het programma zonder bang te zijn om buiten het vaste stramien te bewegen als dat nodig is.

Maps

Editie(s)

Review

Reviews over cursussen van Centrum voor Conflicthantering

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling