console.warn && console.warn("[GTM4WP] Google Tag Manager container code placement set to OFF !!!"); console.warn && console.warn("[GTM4WP] Data layer codes are active but GTM container must be loaded using custom coding !!!");
KiesUwCursus
€ 2.990,00 (vrijsteld van btw)
Home Cursussen Mediationopleiding Summerschool

Mediationopleiding Summerschool

Info

In de laatste twee weken van augustus 2020 verzorgt  het CvC een Mediationopleiding speciaal voor studenten. In deze Mediationopleiding Summerschool van het CvC draait het om vakmanschap. Met de beste en zeer ervaren mediators en trainers van Nederland bieden wij u een opleiding waarmee je je de vaardigheden en attitude van de mediator werkelijk eigen maakt.

Inschrijven is mogelijk tot 31 juli 2020.

Doelen van de mediationopleiding summerschool

 • Kennismaken met werkterreinen en werkzaamheden van de professionele mediator.
 • Ontwikkelen van een instrumentarium voor de mediator: mediationvaardigheden.
 • Integreren van deze werkzaamheden in de (werk)situatie van de deelnemers.
 • Structureren van het mediationproces.
 • Ontdekken en ontwikkelen van eigen specifieke kwaliteiten.
 • Beroepshouding en ethiek.
 • Inzicht verkrijgen in mogelijkheden en beperkingen van mediation.
 • Onderkennen plaats van mediation naast andere mogelijkheden voor het hanteren van conflicten.

Voor wie en ingangseisen

Voor deelname dien je te beschikken over HBO+/WO werk- en denkniveau. Het aantal deelnemers per opleidingsgroep is maximaal 16 personen. De mediationopleiding is met name gericht op studenten die een opleiding volgen in de volgende richtingen:

 • Bedrijfsjurist, notaris, advocaat en rechtshelper in de meest uitgebreide zin.
 • Manager, afdelingshoofd, personeelsfunctionaris en vertrouwenspersoon in organisaties.
 • Functionaris, al dan niet in overheidsdienst of in bestuursfuncties, die deel uit gaat maken van organen die klagers of bezwaarden horen voordat de formele procesgang plaatsvindt.
 • Psycholoog en professionele hulpverlener.
 • Zij die bemiddelingskwaliteiten in hun huidige of toekomstige functie willen inbouwen.

Bij deelname vragen we je aan te tonen met jouw studentenpas dat je daadwerkelijk nog student bent.

Werkwijze

De opleiding zelf bestaat uit 9 lesdagen verspreid over 2 weken.  Op de woensdagen en in het weekend werk je zelfstandig aan intervisie en leeropdrachten. Tijdens deze opleidingsdagen zal het verloop van een mediation volgens de CvC Mediationcirkel gevolgd worden. Alle thema’s en vaardigheden die spelen tijdens iedere fase van de Mediationcirkel komen daarbij aan bod en worden intensief geoefend.

Cursisten ontvangen een syllabus (bij de prijs inbegrepen) en een literatuurlijst met verplichte en aanbevolen lectuur (niet bij de prijs inbegrepen, in totaal ongeveer 275,- euro). Hiernaast krijgen cursisten toegang tot onze e-learning omgeving. In de opleiding worden praktijkgerichte theorie en vaardigheidstraining afgewisseld. Hierbij wordt ook gebruik gemaakt van materiaal uit de werksituatie van de cursisten. Videobeelden van nationale en internationale mediators worden geanalyseerd.

Kosten

Inclusief: koffie/thee, lunches, een syllabus, readers, hand-outs en gebruik van de digitale leeromgeving.
Exclusief: eventuele reis- en verblijfskosten, verplichte en aanbevolen literatuur (kosten ca. € 275,-).
Het CvC is vrijgesteld van BTW.

Programma"

Programma

Dag 117 augustus 202009:30 – 19:30Haarlem
Dag 218 augustus 202009:30 – 19:30Haarlem
Dag 320 augustus 202009:30 – 19:30Haarlem
Dag 421 augustus 202009:30 – 19:30Haarlem
Dag 524 augustus 202009:30 – 19:30Haarlem
Dag 625 augustus 202009:30 – 19:30Haarlem
Persoon

Sprekers

 • Linda Reijerkerk

  Linda Reijerkerk (1960) is directeur en opleider van het Centrum voor Conflicthantering (CvC). Gedurende haar gehele arbeidzame leven heeft Linda trainingen ontwikkeld en gegeven: eerst als internationaal consultant op alle continenten. De laatste 10 jaar als inleider en trainer voor mensen die nieuwsgierig zijn naar Mediation of zelf mediator willen worden. In 2001 heeft zij tevens de opleiding tot professioneel coach afgerond. "In beweging brengen" is het credo van Linda. Dat doet zij als mediator wanneer zij vastzittende conflicten tegenkomt en partijen naar een oplossing weet te begeleiden. Of zij brengt - als coach - managers in beweging die hun persoonlijke effectiviteit willen vergroten. Als MfN (voorheen NMI) register mediator heeft zij meer dan 10 jaar ervaring op het gebied van complexe mediationzaken. Zo heeft zij vele succesvolle mediations op het gebied van milieu- en ruimtelijke ordening op haar naam staan. Daarbij heeft zij conflicten die soms al meer dan 15 jaar 'vastzaten' tot een bevredigend einde weten te brengen. Vaak waren dit zogenaamde multiparty conflicten waarbij meerdere partijen betrokken waren, zoals een bedrijf, een provinciale of gemeentelijke overheid en burgers (bijvoorbeeld groepen van 2 tot ca 300 burgers). Linda is mediator bij de Raad van State voor milieu- en ruimtelijke ordeningszaken, en mediator bij de rechtbank voor zakelijke conflicten en arbeidsgeschillen.

 • Marise van Amersfoort

  Trainer

Review

Reviews over cursussen van Centrum voor Conflicthantering

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling