KiesUwCursus
€ 3.290,00 (vrijgesteld van btw)
Home Cursussen Mediationopleiding Curaçao

Mediationopleiding Curaçao

Het Centrum voor Conflicthantering is al sinds 1993 hét opleidingsinstituut tot erkend mediator en oplossingsgericht coach!

Speciaal voor het Caribisch gebied heeft het CvC een versnelde Mediationopleiding ontwikkeld. Deze bestaat uit 6 intensieve dagen (54 uur) training onder begeleiding van onze zeer ervaren trainers en ongeveer 80 uur voorbereidende zelfstudie en huiswerkopdrachten. Ons programma voldoet aan de eisen die zijn gesteld door het MfN (Mediators federatie Nederland). Casuïstiek voor de rollenspelen zijn vrijwel allemaal aan herkenbare plaatselijke conflicten ontleend. Momenteel wordt ook gewerkt aan een aansluitend programma voor een of meer specialisatie trainingen in dezelfde periode. Wij denken aan specialisatie herstelrechtmediation, systemischwerken in mediations en onderhandelen volgens de Harvard methodiek. Tevens is dit natuurlijk dé unieke kans om een maatwerktraining voor uw organisatie in het Caribisch gebied door ons te laten verzorgen. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.

Doelen van de mediationopleiding Curaçao 

 • Kent u de werkterreinen en werkzaamheden van de professionele mediator.
 • Heeft u een gedegen instrumentarium om als mediator aan de slag te gaan.
 • Kunt u een mediationproces structureren.
 • Heeft u uw eigen specifieke kwaliteiten, beroepshouding en ethiek ontwikkeld.
 • Heeft u inzicht verkregen in mogelijkheden en beperkingen van mediation.
 • Onderkent u de plaats van mediation naast andere mogelijkheden voor het hanteren van conflicten.
 • Ontvangt u het opleidingscertificaat welke u toegang biedt tot de onafhankelijke MfN accreditatie tot professioneel mediator.

Voor wie en ingangseisen

Voor deelname dient u te beschikken over HBO+/WO werk- en denkniveau. Bij HBO+ niveau is aantoonbare werkervaring op academisch niveau vereist. Het aantal deelnemers per opleidingsgroep is maximaal 16 personen. De Mediationopleiding Curaçao is met name gericht op:

 • Managers, afdelingshoofden, personeelsfunctionarissen en vertrouwenspersonen in organisaties.
 • Functionarissen, al dan niet in overheidsdienst of in bestuursfuncties, en deel uitmakend van organen die klagers of bezwaarden horen voordat de formele procesgang plaatsvindt.
 • Bedrijfsjuristen, notarissen, advocaten, rechtshelpers in de meest uitgebreide zin.
 • Psychologen en professionele hulpverleners.
 • Zij die bemiddelingskwaliteiten in hun huidige of toekomstige functie willen inbouwen.

Werkwijze

De opleiding zelf bestaat uit zes lesdagen verspreid over 9 dagen. Op de overige dagen werkt u zelfstandig aan intervisie en leeropdrachten. Tijdens deze opleidingsdagen zal het verloop van een mediation volgens de CvC Mediationcirkel gevolgd worden. Alle thema’s en vaardigheden die spelen tijdens iedere fase van de Mediationcirkel komen daarbij aan bod en worden intensief geoefend.

Kosten

De kosten bedragen € 3.290*.Dit is inclusief: koffie/thee, lunches, een syllabus, readers, hand-outs en gebruik van de digitale leeromgeving. De prijs is exclusief: eventuele reis- en verblijfskosten, verplichte en aanbevolen literatuur (kosten ca. € 275,-). Het CvC is vrijgesteld van BTW.

*Early bird korting – voor deelnemers die voor 1 juni inschrijven en voor 1 juni betalen geldt een korting. U betaalt dan €2.990,-

Alternatieve locaties

U kunt deze opleiding ook volgen op de volgende locaties (klik op de knop voor meer informatie):

Programma

TRAININGSDATA

Dag 1 16 augustus 2021
Dag 2 17 augustus 2021
Dag 3 19 augustus 2021
Dag 4 20 augustus 2021
Dag 5 23 augustus 2021
Dag 6 24 augustus 2021

Sprekers

 • Mirjam Duyser

  Mirjam Duyser (1965) werkt sinds vijf jaar als vaste trainer van het kernteam van het CvC en is daarnaast zelfstandig gevestigd MfN Registermediator (Kern Mediation) en MfN mediation-assessor. Als kerntrainer leidt zij cursisten op tot mediator. Daarnaast traint zij met veel plezier in maatwerktrainingen op het gebied van mediation en conflictvaardigheden die het CvC verzorgt, m.n. in de publieke sector, o.a. voor Defensie, de Nationale Ombudsman, Politie en gemeenten. Mirjam verzorgt verder trainingen voor buitenlandse opdrachtgevers van het CvC. Zij is lid van de Kwaliteitscommissie van het CvC die de kwaliteit van de mediation-opleiding monitort en aanbevelingen doet voor doorlopende verbetering van die opleiding. Vanaf 2004 was Mirjam betrokken bij verschillende trainingen op het gebied van mediation, mediationonderhandelingen en implementatie van mediationvaardigheden binnen de overheid, o.a. binnen de gemeente Gouda en het landelijk bureau van de Nederlandse Orde van Advocaten. Mirjam heeft verder gastcolleges gegeven op het gebied van mediation en conflictvaardigheden, o.a. internationaal voor Unesco IHE en de Universiteit van Utrecht. Sinds 2002 is zij T’ai Chi Chuan leraar en heeft zij ook workshops verzorgd op het gebied van de verbinding tussen mediation en T’ai Chi. Als mediator is Mirjam gespecialiseerd in conflicten waar de overheid partij bij is, zowel extern als intern, en tevens in groepsconflicten. Overige werkterreinen binnen haar mediation-praktijk zijn arbeidsconflicten, samenwerkingsconflicten en zakelijke conflicten. Mirjam is voorzitter van de commissie Regelgeving van het MfN en heeft de landelijke gedragsregels voor MfN mediators geformuleerd en begeleid. Als MfN-assessor begeleidt zij cursisten voor op het assessment en beoordeelt zij assessments. Eerder werkte Mirjam aan de Universiteit Leiden, als advocaat met aandachtsgebied bestuursrecht en als interim-jurist, m.n. in de publieke sector.

 • Linda Reijerkerk

  Linda Reijerkerk (1960) is directeur en opleider van het Centrum voor Conflicthantering (CvC). Gedurende haar gehele arbeidzame leven heeft Linda trainingen ontwikkeld en gegeven: eerst als internationaal consultant op alle continenten. De laatste 10 jaar als inleider en trainer voor mensen die nieuwsgierig zijn naar Mediation of zelf mediator willen worden. In 2001 heeft zij tevens de opleiding tot professioneel coach afgerond. "In beweging brengen" is het credo van Linda. Dat doet zij als mediator wanneer zij vastzittende conflicten tegenkomt en partijen naar een oplossing weet te begeleiden. Of zij brengt - als coach - managers in beweging die hun persoonlijke effectiviteit willen vergroten. Als MfN (voorheen NMI) register mediator heeft zij meer dan 10 jaar ervaring op het gebied van complexe mediationzaken. Zo heeft zij vele succesvolle mediations op het gebied van milieu- en ruimtelijke ordening op haar naam staan. Daarbij heeft zij conflicten die soms al meer dan 15 jaar 'vastzaten' tot een bevredigend einde weten te brengen. Vaak waren dit zogenaamde multiparty conflicten waarbij meerdere partijen betrokken waren, zoals een bedrijf, een provinciale of gemeentelijke overheid en burgers (bijvoorbeeld groepen van 2 tot ca 300 burgers). Linda is mediator bij de Raad van State voor milieu- en ruimtelijke ordeningszaken, en mediator bij de rechtbank voor zakelijke conflicten en arbeidsgeschillen.

 • Hans Bekkers

  Hans Bekkers is MfN-registermediator en heeft als specialisatie conflicten waarbij overheden, ondernemingen en burgers betrokken zijn. Als bestuurslid van de SMRO, Stichting Mediations in milieu en Ruimtelijke Ordening, draagt hij bij aan de ontwikkeling van het vakmanschap en de succesvolle inzet van mediators door overheden en bedrijven. Hij schreef onder andere mee aan de SMRO-uitgave: ‘Doorbreken van impasses, de praktijk van de leefomgevingsmediator’. Daarnaast voert hij als procesleider participatietrajecten en beleidsbemiddeling uit voor overheden en bedrijven. Hij zorgt voor voortgang en fungeert als neutrale verbindende schakel tussen bewoners, overheden en ondernemingen. Ook als schakel met het bestuur. Citaat van een gedeputeerde “Hans is een betrouwbare schakel in complexe bestuurlijke processen, snel schakelend van adviseur tot probleemoplosser zonder het einddoel van zijn opdrachtgever uit het oog te verliezen.” Hans geeft trainingen over mediation en beleidsbemiddeling, waarbij hij theorie weet te voorzien van ervaringen uit de praktijk.

Editie(s)


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/customer/www/kiesuwcursus.nl/public_html/wp-content/themes/kiesuwcursus/templates/courses/single/location.php on line 17

Reviews over cursussen van Centrum voor Conflicthantering

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling