KiesUwCursus
Home Cursussen Mededinging (e-learning)

Mededinging (e-learning)

Het mededingingsrecht is voor ondernemingen een niet meer weg te denken rechtsgebied. De Mededingingswet stelt immers grenzen aan het gedrag van ondernemingen, alleen of in afstemming met anderen, bijvoorbeeld distributieovereenkomsten. Voor gedrag in strijd met de Mededingingswet kan een boete worden opgelegd, maar ook kan daardoor een bepaling in een overeenkomst of zelfs de gehele overeenkomst nietig zijn. Basiskennis van dit rechtsgebied is dan ook een must voor advocaten die ondernemingen als cliënt hebben.

Het mededingingsrecht is een omvangrijk vakgebied, waarin verdieping op vele deelgebieden mogelijk is, zoals distributieovereenkomsten, samenwerking tussen concurrenten, bestuursrechtelijke handhaving etc. Deze juridische nascholing biedt u een inleiding, waardoor u in staat bent mededingingsrechtelijke vraagstukken te onderkennen en praktische vragen te beantwoorden. Mogelijk zullen in de toekomst bij JurisDidact aparte verdiepende juridische nascholingen worden ontwikkeld op deze deelgebieden.

Deze juridische nascholing bestaat uit:

  • Blok A Uitgangspunten
  • Blok B Misbruik machtspositie
  • Blok C Concentraties
  • Blok D Handhaving

Leerdoelen

Na afloop van deze juridische nascholing:

  • kent u de hoofdregels uit de Mededingingswet;
  • bent u in staat situaties te herkennen waarin de Mededingingswet van toepassing;
  • bent u in staat om deze wet in uw eigen praktijk toe te passen.

Auteur

  • Mr. Pierrette Gaasbeek

    Mr. Pierrette Gaasbeek is werkzaam als advocaat bij Gaasbeek Legal na jarenlang bij de toezichthouder NMa/ACM en Bird & Bird te hebben gewerkt. Zij is gespecialiseerd in het bestuursrecht, mededingingsrecht en energierecht. Ook verzorgt zij regelmatig lezingen op dit gebied en schrijft zij in wetenschappelijke tijdschriften.

Reviews over cursussen van JurisDidact

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling