console.warn && console.warn("[GTM4WP] Google Tag Manager container code placement set to OFF !!!"); console.warn && console.warn("[GTM4WP] Data layer codes are active but GTM container must be loaded using custom coding !!!");
KiesUwCursus
Home Cursussen Masterclass Relatievermogensrecht

Masterclass Relatievermogensrecht

Info

Deze verdiepingscursus heeft als doel om u in een middag helemaal bij te praten over de ontwikkelingen in het relatievermogensrecht. Het is nog even afwachten welke uitspraken precies worden behandeld (zie daarvoor de website voor regelmatige updates) maar aan de orde komen zeker uitspraken over de vraag hoe nog niet opeisbare vorderingen en schulden (uit OBV of een wettelijke verdeling) zich verhouden tot een huwelijksgemeenschap, en de problematiek van de vergoedingsrechten (zowel bij gehuwden als bij samenwoners) zal ook zeker aan de orde komen. Ook de eerste ervaringen met het nieuwe huwelijksvermogensrecht staan op het programma.

In verband met de invoering van de Huwelijksvermogensrechtverordening en de Verordening inzake de Geregistreerde partnerschappen op 29 januari 2019 wordt daar ook kort aandacht aan besteed.

De masterclass is bedoeld voor advocaten en andere juridisch adviseurs die al thuis zijn in het relatievermogensrecht. De cursus heeft een interactief karakter. Het aantal deelnemers is daarom beperkt.

De vorige afleveringen van de masterclass zijn erg goed beoordeeld door de deelnemers.

Programma"

Programma

Datum: 12 december 2018
Inloop: vanaf 13.30 uur
Cursus: van 14.00 – 17.30 uur

Persoon

Sprekers

  • Prof. Dr. B.E. Reinhartz

    De cursus wordt gegeven door Prof. Dr. B.E. Reinhartz, hoogleraar personen- en familierecht, in het bijzonder het familievermogensrecht, aan de UvA. Prof. Reinhartz geeft al meer dan 15 jaar het vak erfrecht aan de UvA en zij heeft jarenlang deel uitgemaakt van een docententeam dat het vak Estateplanning aan de UvA verzorgde. Verder heeft zij als centraal jurist voor een samenwerkingsverband van notarissen praktijkervaring op dit terrein opgedaan. Prof. Reinhartz is lid van een expert group geweest die de Europese Commissie heeft geadviseerd bij de totstandkoming van de Erfrechtverordening. Zij is momenteel bezig met het afronden van een commentaar op de Europese Erfrechtverordening. Zij was ook een van de auteurs van een internationaal commentaar op de Erfrechtverordening dat is verschenen in 2015.

Maps

Editie(s)

Review

Reviews over cursussen van Eggens Instituut

Wat vonden uw vakgenoten?

Spreker
Eline Goemans

Enthousiaste en kundige docent. Nuttige cursus als je regelmatig procedeert. Organisatie was uitstekend.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling