KiesUwCursus
€ 357,00 (vrijgesteld van btw)
Home Cursussen Masterclass Preventieve Mediation

Masterclass Preventieve Mediation

Datum zal zo spoedig mogelijk bekend worden gemaakt.

Hoe omschrijf je de belangen. Een vakinhoudelijke masterclass van zeer hoog niveau. Een waardevolle masterclass in het kader van preventieve mediation!

Voorkomen is beter dan genezen
Mediation heeft inmiddels een erkende plaats verworven in de maatschappij als een effectieve manier om conflicten op te lossen, naast of in plaats van gerechtelijke procedures. Mediation kent ten opzichte van andere methoden van conflictoplossing dan ook verschillende voordelen. Een zwak punt blijft echter dat professionals vaak bij een conflict geroepen worden als het al enigszins uit de hand is gelopen en posities – al dan niet geharnast – zijn ingenomen.

Tijdig ingrijpen bij spanningen
Sluimerende spanningen, moeizame communicatie, een samenwerking die steeds stroever wordt; het leidt af en je verliest je werkplezier. Vaak weet je eigenlijk al een tijdje dat er iets moet gebeuren. Maar hoe bespreek je het als er nog geen echt conflict is? Door hier al (van tevoren) professionals bij te halen kan de kans op een conflict later aanzienlijk worden verminderd door structureel al oplossingen of een bepaalde werkwijze of procedure in te bouwen voor eventuele toekomstige problemen.

Voordeel van preventieve mediation: je bent er op tijd bij
De spanningen zijn nog niet verstard in een conflict. Als professional begeleid je de communicatie en onderhandelingen tussen partijen om zo op basis van wederzijdse belangen tot een voor hen optimale uitkomst te komen. Daarom is er aandacht gekomen voor de mogelijkheid mediation in een vroeger stadium en – zo mogelijk – preventief toe te passen. Dat houdt in: niet pas oplossen als er een probleem is, maar dat juist vóór zijn.

Dé toekomst
Bij familiebedrijven, huwelijken, andere samenlevingsvormen, arbeidsconflicten, etc, kan preventieve mediation hoge financiële en emotionele kosten, verstoorde verhoudingen en ingewikkelde procedures voorkomen, onder andere door ook een voorlichtingsaspect in de mediation mee te nemen. Door het gesprek aan te gaan en alle belangen op tafel te krijgen, in de vertrouwelijkheid van de mediation, kan escalatie voorkomen worden.

Binnen een onderneming
De problematiek speelt ook veel vaker dan gedacht in de ondernemerswereld. Twee DGA’s die gaan samenwerken weten vooraf vaak niet wat ze aan elkaar hebben of wat ze van elkaar verwachten. Welke belangen spelen hier? En hoe worden deze belangen onderhouden? Als professional kun je hier een grote rol spelen.

Masterclass
De masterclass Preventieve Mediation levert je inzichten op die een boost geven om preventieve mediation in de praktijk in te kunnen zetten, gemaakte afspraken vast te leggen én te onderhouden. Een waanzinnige toegevoegde waarde én een must have masterclass voor iedere professional die wil bijdragen om de wereld een stukje mooier te maken.

Programma

Programma:
De masterclass is 1 lesdag (datum volgt nog).

Opleidingsdag
De opleidingsdag duurt van 9:30 tot 16:30 uur.

Reviews over cursussen van AMV Opleidingen

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling