console.warn && console.warn("[GTM4WP] Google Tag Manager container code placement set to OFF !!!"); console.warn && console.warn("[GTM4WP] Data layer codes are active but GTM container must be loaded using custom coding !!!");
KiesUwCursus
Home Cursussen Masterclass Levenstestament

Masterclass Levenstestament

Info

De laatste stand van zaken

Met het ouder worden van mensen en meer aandacht voor wilsonbekwaamheid en eenzaamheid is het levenstestament ongekend populair. Hoewel het levenstestament niet in de wet wordt geregeld, is het niet meer weg te denken uit de juridische en financiële adviespraktijk en ook rechters houden serieus rekening met (de inhoud) van het levenstestament.

Tijdens deze cursus wordt stilgestaan bij de vraag of een levenstestament altijd een beter alternatief is voor de wettelijke beschermingsmaatregelen, wat een levenstestament precies is, de mogelijkheden die het levenstestament biedt en de mogelijke valkuilen. Ook wordt aandacht besteedt aan de opzet van het levenstestament. Daarnaast komt de aansprakelijkheid van de levensexecuteur en de toezichthouder jegens de levenstestateur en diens erfgenamen aan de orde.

Programma"

Programma

Datum en tijd: 7 juli 2023, van 13:00 – 17:15 uur
  • Wilsonbekwaamheid en de gevolgen van wilsonbekwaamheid voor het rechtsverkeer
  • Wettelijke beschermingsmaatregelen
  • Verschillende definities van het levenstestament en de relevantie daarvan voor de praktijk
  • Wanneer verdient een wettelijke beschermingsmaatregel de voorkeur boven een levenstestament v.v.
  • Meest voorkomende onderwerpen in het levenstestament
  • Rechtsverhouding tussen de levenstestateur en levensexecuteur, de levenstestateur en toezichthouder en de levensexecuteur en toezichthouder (inclusief hun rechtsopvolgers onder algemene titel)
  • Belang van een goede governance
Persoon

Sprekers

  • A.R. (Aniel) Autar

    Aniel Autar is In het dagelijks leven notaris bij Kooijman Autar Notarissen. Daarnaast is hij docent aan een aantal opleidingsinstituten (waaronder EPN/Grotius Estate Planning) en hoofdredacteur van de door SDU uitgegeven Compendium-serie (Compendium Estate Planning, Compendium Samenwonen, Compendium Echtscheiding, Compendium Familie Erfgoed Strategie en Compendium Levenstestament). Van 2009 tot en met 2019 was hij raadsheer-plaatsvervanger bij het Gerechtshof Den Bosch (handels- en verdelingskamer).Autar is ook de persnotaris van de notariële specialistenvereniging EPN en notaris/huisadviseur van een aantal goede doelen waaronder het Erasmus MC Foundation en Giovanni van Bronckhorst Foundation.

Maps

Editie(s)

Review

Reviews over cursussen van SDU

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling