KiesUwCursus
Home Cursussen Masterclass huurrecht bedrijfsruimte

Masterclass huurrecht bedrijfsruimte

Cursusvorm

Tijdens deze cursus wordt het gehele traject van de huurprijsaanpassing doorlopen. Dit traject is uitsluitend van toepassing op bedrijfsruimtes als bedoeld in artikel 7:290 BW, zodat allereerst de kwalificatie aan bod zal komen.

Aansluitend wordt besproken hoe het verzoek gedaan dient te worden, wanneer dit kan en welke omstandigheden daarbij relevant zijn. Ook zal de rol van een deskundige op het gebied van huurprijzen uitgebreid worden belicht. In dat kader zal aan de orde komen hoe deze deskundige in onderling overleg kan worden benoemd, maar ook hoe en wanneer dit aan de rechter kan worden gevraagd. 

Vervolgens zal aan de hand van voorbeelden worden toegelicht hoe een rapportage van de deskundige gelezen dient te worden en welke juridische argumenten daaruit te destilleren zijn. Aan de hand van concrete voorbeelden zal tot slot de werking van de uiteindelijke uitspraak worden geduid. Alle ten tijde van de cursus gebruikte voorbeelden en casusposities zijn ontleend aan de meest recente jurisprudentie.

Doelstelling

Na deze cursus heeft u een nog beter beeld van het wel of niet bereikt hebben van overeenstemming en de valkuilen waarop u bedacht dient te zijn bij de beoordeling van koopovereenkomsten met betrekking tot woningen en ander onroerend goed.

Niveau & Doelgroep

De masterclass huurrecht bedrijfsruimte is bedoeld voor deelnemers die over een gedegen kennis beschikken van het vastgoedrecht. Het niveau is verdiepend. Deze cursus is bedoeld voor advocaten en andere academisch geschoolde juristen. 

Programma

Datum en tijd:

18 december 2019 12:30-17:30 uur.

Sprekers

  • Mr. Michel Visser

    Mr. Michel Visser is meer dan 13 jaar advocaat en is daarnaast docent bij de Universiteit van Amsterdam, Universiteit Leiden, CPO Universiteit Nijmegen en enkele vastgoedorganisaties. Ook publiceert hij regelmatig over o.m. het huurrecht. mr. Michel Visser is eigenaar van Fisherman Advocaten met kantoren in zowel Amsterdam als Rotterdam.

Editie(s)

Reviews over cursussen van De Toga Academie

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling