console.warn && console.warn("[GTM4WP] Google Tag Manager container code placement set to OFF !!!"); console.warn && console.warn("[GTM4WP] Data layer codes are active but GTM container must be loaded using custom coding !!!");
KiesUwCursus
Home Cursussen Masterclass Financieel Toezichtrecht- Zorgplichten in het betalingsverkeer

Masterclass Financieel Toezichtrecht- Zorgplichten in het betalingsverkeer

Info

De nieuwe Payment Services Directive 2 brengt nieuwe regels voor de betaalmarkten, ook voor de innovatieve betaaldienstverleners. In welke mate is er sprake van een verbreding en wijziging van de regels voor de zorgplicht voor betaaldienstgebruikers?

Inhoud
In deze masterclass wordt aan de vooravond van de inwerkingtreding van de Nederlandse wetgeving ter implementatie van de Europese Payment Services Directive II ingegaan op de gedragsrechtelijke aspecten van aanbieding van betaaldiensten aan consumenten, klein- en middenbedrijf en wholesale betaaldiensten. In welke mate heeft PSD II voor de inrichting van de civielrechtelijke relatie met betaaldienstgebruikers en in welke mate is er sprake van verhoogde bescherming. Leiden de voorschriften tot verscherpte authenticatie van betaaltransacties tot veranderingen voor de consument van betaaldiensten? In welke mate speelt de nieuwe regelgeving voor bescherming van privacy (GDPR-verordening) een rol bij het definiëren van proposities in het betalingsverkeer?

Leerdoel
Na het volgen van deze masterclass heeft de cursist inzicht in de regeling van zorgplichten in het betalingsverkeer zoals voortvloeit uit Titel 7B Burgerlijk Wetboek en de wijzigingen in deze regelingen als gevolg van PSD2. In welke mate zullen consumenten kunnen rekenen op een betere bescherming als gevolg van de nieuwe regels?

Programma"

Programma

12.30-13.00 uur: Ontvangst met koffie en thee en lunch.
13.00-17.30 uur: College

Persoon

Sprekers

  • Prof. dr. Bart Joosen

    Hoogleraar Financieel Recht aan de Vrije Universiteit Amsterdam, advocaat Regulatory Counsel, Financial Services, Amsterdam

Maps

Editie(s)

Review

Reviews over cursussen van VU Law Academy

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling