Veel zaken waarbij een arbeidsrechtjurist betrokken is, hebben te maken met arbeidsongeschiktheid en re-integratie van werknemers. De stroom jurisprudentie over deze en aanpalende onderwerpen houdt aan. Ook diverse wijzigingen in wet- en regelgeving zijn voor de rechtspraktijk van groot belang. Arbeidsrechtjuristen kunnen niet zonder actuele kennis van de rechtspositie van arbeidsongeschikte werknemers.
In deze cursus wordt een uitgebreid overzicht gegeven van alle aspecten van arbeidsongeschiktheid en re-integratie. Daarbij wordt ingegaan op de beoordeling van de medische gesteldheid van sollicitanten en werknemers en (de bescherming van) hun privacy. Ook vragen ten aan zien van de verplichting loon door te betalen tijdens arbeidsongeschiktheid komen aan bod, bijvoorbeeld wanneer een werknemer weigerachtig is aan zijn verplichtingen te voldoen. Daarnaast zal worden ingegaan op aanspraken een (gedeeltelijke) transitievergoeding in geval van een gedeeltelijke voortzetting van de arbeidsovereenkomst na re-integratie en bij een slapend dienstverband.
In het middaggedeelte wordt uitgebreid ingegaan aan de mogelijkheid tot het opleggen van een loonsanctie door UWV. Tevens wordt ingegaan op de mogelijkheden van ontslag van een zieke werknemer: de toepasselijkheid van het opzegverbod, ontslagmogelijkheden gezien het grondenstelsel en de combinatiegrond die sinds 1 januari 2020 van toepassing is. Daarbij wordt ook aandacht geschonken aan de gevolgen van deze beëindiging voor aanspraken op grond van de Ziektewet (ZW), de Werkloosheidswet (WW) en/of de Wet Werk en inkomen naar arbeidsvermogen (WIA).
De vele vragen die u in de praktijk tegen kunt komen worden in deze cursus van een antwoord voorzien. Tijdens de cursus is er gelegenheid voor het stellen van vragen en/of het voorleggen van praktische problemen uit de eigen praktijk.
Reviews over cursussen van Instituut voor Arbeidsrecht & HRM
Deel uw ervaring met vakgenoten!