KiesUwCursus
Home Cursussen Machtsverhoudingen in de vennootschap

Machtsverhoudingen in de vennootschap

In de cursus ‘Machtsverhoudingen in de vennootschap’ gaat het om belangrijke veranderingen in genoemde verhoudingen. Die zijn bovendien talrijk als gevolg van, met name, recente jurisprudentie, nieuwe en komende wet- en regelgeving en de tendens naar maatschappelijk verantwoord ondernemen. Deze ontwikkelingen raken kleine, middelgrote en grote ondernemingen. De taken, bevoegdheden en aansprakelijkheid van de verschillende actoren zijn onderhevig aan wezenlijke aanpassing waarmee in de praktijk nog onvoldoende rekening wordt gehouden. Juristen zullen kennis moeten nemen van deze actuele ontwikkelingen en de gevolgen ervan voor de ondernemingsrechtelijke praktijk.
In deze cursus worden de verhoudingen en bevoegdheden tussen en van de verschillende organen én stakeholders van de kapitaalvennootschap ontleed.

Met de verworven inzichten en vaardigheden zullen juristen beter geëquipeerd zijn de uitdagingen van de huidige onzekere tijden te onderkennen en beheersen. Dat geldt voor zowel jonge als ervaren juristen.

Tijdens de cursus zal een door de deelnemers te behandelen casus de actuele ondernemingsrechtelijke vaardigheid bevorderen.

DOELGROEP EN NIVEAU

De doelgroep is advocaten, notarissen en bedrijfsjuristen. Niveau is verdieping. Om de cursus met succes te kunnen volgen is basiskennis van het Ondernemingsrecht en Vennootschapsrecht en enige ervaring met het behandelen van zaken op dit gebied vereist.

Niveau is verdieping.

SYLLABUS

Eén week voorafgaand aan de cursus ontvangt u van ons de digitale syllabus. Een print van de powerpointpresentatie ligt op de locatie voor u klaar.

Programma

13.00 Ontvangst met een broodje
13.30 Inleiding
Bespreking taken, verantwoordelijkheden, rechten en plichten organen en Hedendaagse ontwikkelingen
13.30 Uitwerken casus in groepsverband
15.30 Pauze
15.45 Bespreking casus
16.15 Analyse m.b.t. ondernemingsrechtelijke huidige en toekomstige aandachtspunten
17.45 Afsluiting

Sprekers

  • Prof. mr. dr. C.A. Schwarz

    Hoogleraar Handels- en Ondernemingsrecht Erasmus Universiteit Rotterdam, partner Baker Tilly Berk en adviseur & arbiter

  • Prof. mr. dr. B.T.M. Steins Bisschop

    Hoogleraar (em) Corporate Law and Corporate Governance Universiteit Maastricht en Business Universiteit Nyenrode, adviseur UdinkSchepel Advocaten en voorzitter van de RvC van een beursfonds

Editie(s)

Reviews over cursussen van Instituut voor Juridische Opleidingen

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling