console.warn && console.warn("[GTM4WP] Google Tag Manager container code placement set to OFF !!!"); console.warn && console.warn("[GTM4WP] Data layer codes are active but GTM container must be loaded using custom coding !!!");
KiesUwCursus
Home Cursussen Lunchwebinar Huur & Corona

Lunchwebinar Huur & Corona

Info

De gevolgen van coronamaatregelen op huurcontracten

De inmiddels flinke hoeveelheid rechtspraak laat zien dat de coronaproblematiek in het huurrecht zich laat gelden rond de huurbetaling: heeft de huurder recht op een huurkorting? Zo ja, op welke grond en hoeveel huurkorting dan? Worstelden rechters in het begin met het antwoord op deze vraag, inmiddels is de lijn in de rechtspraak steeds duidelijker. Toch zijn er nog de nodige rafelranden en onontgonnen deelterreinen over dit onderwerp.

Tijdens dit lunchwebinar krijgt u overzicht op de gevolgen van de coronamaatregelen voor huurcontracten. Ook krijgt u praktische tips. De nadruk van het webinar zal liggen op de verplichting van de huurder om de huur te betalen bij huurcontracten voor bedrijfsruimte (horeca en winkels).

In het lunchwebinar komen onder meer de volgende vragen aan de orde:

 • Wat kan de verhuurder als de huurder de huur niet of niet geheel betaalt omdat hij zegt te worden getroffen door de coronamaatregelen?
 • Hoe kan de verhuurder controleren of wat de huurder beweert over de gevolgen voor hem van de coronacrisis klopt?
 • Heeft elke huurder recht op een vorm van korting op de huurbetalingsverplichting? Of zijn er verschillen tussen bijvoorbeeld horecahuurders en winkelhuurders?
 • Hoe oordeelt de rechter over deze vragen en waar let de rechter daarbij op?
 • Welke informatie over de bedrijfsvoering van de huurder kan de verhuurder opvragen?
 • Speelt slecht betalingsgedrag van de huurder vóór de coronacrisis een rol bij de beantwoording van deze vragen en, zo ja, hoe?
 • Maakt het voor de beantwoording van deze vragen uit of het bedrijf van de huurder wel of niet verplicht moest sluiten? Of de verhuurder zelf ook in financiële problemen is gekomen door de coronacrisis? Of de huurder zijn best heeft gedaan andere bronnen van inkomen of omzet te genereren met zijn bedrijf?
 • Welke afspraken kunnen er gemaakt worden tussen verhuurder en huurder? En hoe worden deze vastgelegd?
 • Hoe kan de verhuurder zich in huurcontracten beter wapenen tegen huurbetalingsproblemen in de toekomst als gevolg van pandemieën?

Al deze vragen zijn rechtstreeks ontleend aan de praktijk van alle dag. Als u dit lunchwebinar bijwoont, weet u beter waar u aan toe bent en staat u sterker in geschillen over deze materie.

Programma"

Programma

Datum en tijd: 18 mei 2021, van 12:30 tot 14:00.

Persoon

Sprekers

 • H. (Huib) Hielkema

  Huib Hielkema verpandde in de jaren tachtig zijn hart aan het huurrecht. In 1991 begon hij als partner bij Unger Hielkema advocaten. Vanaf 1 januari 2015 is Huib partner bij Hielkema & co.Vakgenoten riepen Huib eerder uit tot één van de beste huurrechtadvocaten van het land. Huib is lid van de Adviescommissie Huurrecht van de Orde van Advocaten. Hij publiceert artikelen in vakbladen en geeft seminars en colleges. Verder zet hij zich in voor verbetering van de wetgeving op het gebied van huurrecht.

Maps

Editie(s)

Review

Reviews over cursussen van SDU

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling