KiesUwCursus
Home Cursussen Lunchwebinar Didam arrest: een jaar verder

Lunchwebinar Didam arrest: een jaar verder

Wat heeft Didam betekend voor gebiedsontwikkeling in de praktijk?

Een jaar na dato blikken Annemarie Drahmann (UHD Universiteit Leiden) en Allard Knook (Hoogleraar Universiteit Utrecht en Partner PwC Legal) terug op de gevolgen voor gebiedsontwikkeling van het Didam arrest van de Hoge Raad van 26 november 2021.

Aan de hand van praktijkvoorbeelden en eventuele jurisprudentie lichten zij toe of en zo ja welke gevolgen het arrest heeft gehad voor gebiedsontwikkelingen. Ze geven onder meer aan op welke wijze ze zien dat overheden in de praktijk omgaan met:

  • Het bieden van mededingingsruimte en een passende mate van openbaarheid;
  • Selectieprocedures en uitzonderingsgronden;
  • Bestaande overeenkomsten.

Programma

Datum en tijd: maandag 28 november 2022, van 12:15 – 13:45 uur

Sprekers

  • A. (Annemarie) Drahmann

    Annemarie Drahmann is sinds september 2018 universitair hoofddocent aan de afdeling staats- en bestuursrecht van de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Leiden. Zij is gespecialiseerd in het algemeen bestuursrecht. De dissertatie van Annemarie gaat over de transparante en eerlijke verdeling van schaarse vergunningen en subsidies. Zowel in onderzoek als in onderwijs ligt haar expertise bij het Europees en Nederlands bestuur(proces)recht, met als bijzondere interesse de verdeling van schaarse publieke rechten. Van 2004 tot 2009 heeft Annemarie als advocaat gewerkt bij Stibbe op de praktijkgroep Administrative law. Na een uitstap van een jaar, waarin zij werkte als senior juridisch adviseur bij de provincie Noord-Holland, is Annemarie in 2010 begonnen met haar promotieonderzoek. Dit heeft zij gecombineerd met een functie als senior professional support lawyer (PSL) bij Stibbe.

  • A. (Allard) Knook

    Prof.mr.dr. Allard Knook, richt zich als partner Staatssteun en Overheidsfinanciering PwC Legal op de doelmatigheid en rechtmatigheid van overheidsfinanciering in de breedste zin van het woord. Samen met zijn team begeleid hij (semi)overheden bij diverse (financierings)trajecten in de publieke sector. Dit kan bijvoorbeeld gaan om de vormgeving van een subsidieverordening of -regeling, een staatssteunmelding bij de Europese Commissie, de inrichting van een aanbestedingsprocedure, of het (her)structureren van publieke stimuleringsfondsen of meer hybride samenwerkingsverbanden. In toenemende mate houden deze trajecten verband met de energietransitie. Verder brengt hij voor ondernemingen de mogelijkheden om van subsidieprogramma’s of andere vormen overheidssteun gebruik te maken in kaart, zowel nationaal als op Europees niveau.

Editie(s)

Reviews over cursussen van SDU

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling