KiesUwCursus
Home Cursussen Lezing Actualiteiten Pensioenrecht III

Lezing Actualiteiten Pensioenrecht III

Woensdag 6 december 2023 – Na (bijna) een half jaar ervaring met de Wet toekomst pensioenen zal tijdens deze lezing worden ingezoomd op praktijkervaring, gebleken knelpunten en geconstateerde onduidelijkheden.

Meer informatie over inhoud en sprekers volgt later.

Voor wie is deze cursus?
De actualiteitenlezingen zijn gericht op een ieder die zich met pensioenvraagstukken bezighoudt. Dit varieert van de pensioenjurist, de pensioenrechtadvocaat tot de pensioenadviseur, maar is ook zeer de moeite waard voor degenen die zich met arbeidsvraagstukken bezighouden en o.a. ook voor actuarissen, accountants, vertegenwoordigers van werkgeversorganisaties, vakbonden, ondernemingsraden, notariaat en overheden.  De actualiteitenlezingen zijn ook gericht op advocaten, notarissen, bedrijfsjuristen, juristen werkzaam bij de overheid, leden van de rechterlijke macht of het OM en andere academische juristen.

Na het volgen van deze actualiteitenlezing hebben de deelnemers kennisgenomen van actuele pensioenontwikkelingen en jurisprudentie die direct toepasbaar is in de dagelijkse praktijk.

Algemene informatie over de actualiteitenlezingen Pensioenrecht
De VU Law Academy en het Expertisecentrum Pensioenrecht aan de VU organiseren jaarlijks een serie van 4 lezingen over de meest actuele ontwikkelingen binnen het pensioenrecht. In elke lezing voeren gerenommeerde sprekers het woord. Het doel van de lezingen is het inventariseren, verkennen en bekritiseren van de juridische aspecten daarbij inbegrepen de fiscale invalshoek rondom pensioenen. De lezingen gaan over concrete en specifieke onderwerpen. Het is echter goed denkbaar dat op het tijdstip van de lezing een ander onderwerp actueel is, bijvoorbeeld een belangrijke rechterlijke uitspraak of wetsvoorstel. Bij elke lezing zullen de eerste 20 tot 30 minuten ingevuld worden met het bespreken van de actualiteit van dat moment.

Volgende lezingen:

Niveau

Verdieping (enige basiskennis vereist).

Programma

Datum en tijd: woensdag 27 september 2023, 14.00 – 17.00 uur: college

Sprekers

 • Prof. dr. Erik Lutjens

  Vanaf 1991 hoogleraar Pensioenrecht aan de Vrije Universiteit Amsterdam, het Expertisecentrum Pensioenrecht. Hij is tevens pensioenrechtadvocaat bij DLA Piper N.V. In 1989 promoveerde hij op het proefschrift 'Pensioenvoorzieningen bij werknemers' en heeft sedertdien meer dan 800 publicaties geschreven. Hij is voorzitter van de redactie van Tijdschrift voor Pensioenvraagstukken en hoofdredacteur van PensioenJurisprudentie. Hij was advocaat in belangrijke rechtszaken, zoals die inzake Brentjens en Drijvende Bokken (verplichte pensioenfondsen en mededingingsrecht) en Pensioenfonds Glasfabriek/DNB (pensioenfonds mag in goud beleggen).

 • Drs. Paul P. Alvers CPC (Secretaris Ombudsman Pensioenen)

  "De lezingen zijn een ideale manier om efficiënt, deskundig en plezierig op de hoogte te worden gebracht van de laatste, belangrijkste ontwikkelingen in pensioenland. De sprekers komen bijna uitsluitend uit de pensioenpraktijk. De prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend en de organisatie door de VU is prima. Bovendien is het een uitstekend netwerkevenement met andere pensioenfanaten en oud-studiegenoten. Kom eens luisteren en meepraten!"

Editie(s)

 • wo 27 sep 2023
 • Theaterzaal in het NU.VU gebouw (nieuwe universiteitsgebouw)
 • De Boelelaan 1105
 • 1081 HV
 • Amsterdam
Plan route

Reviews over cursussen van VU Law Academy

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling