console.warn && console.warn("[GTM4WP] Google Tag Manager container code placement set to OFF !!!"); console.warn && console.warn("[GTM4WP] Data layer codes are active but GTM container must be loaded using custom coding !!!");
KiesUwCursus
€ 405,00 (vrijgesteld van btw)
Home Cursussen Levensverzekering (online)

Levensverzekering (online)

Info

Op deze dag bespreken de docenten de totstandkoming en inhoud (dekkingsaspecten) van de levensverzekeringsovereenkomst. Ze gaan in op de rechten van de verzekeringnemer, verzekerde en de begunstigde. Verder wordt aandacht besteed aan verschillende begunstigingsredacties. Ook de invloed van het bestaan van een huwelijk op de uitoefening van deze rechten wordt besproken. Aan de hand van door de deelnemer te beantwoorden casuïstiek zal een deel van de bespreking plaatsvinden.

Lees hier onze blog over de verzekeringsspecialist van Eggens Instituut voor juridische postacademisch onderwijs:

Programma"

Programma

Datum en tijd: 26 november 2020, van 14.00 tot 17.30 uur .
Persoon

Sprekers

  • Prof. dr. W.M.A. Kalkman

    Hoofd Legal & Compliance van Nationale-Nederlanden (Leven) en NN Advocaten te Den Haag, bijzonder hoogleraar verzekeringsrecht Universiteit van Amsterdam (Stichting Mercatura Honesta leerstoel) en verbonden aan ACIS. Kalkman promoveerde in 1997 aan de VU op het proefschrift “Begunstiging bij levensverzekering, in het bijzonder met betrekking tot het huwelijksvermogensrecht”. Hij is redacteur van Pensioen Jurisprudentie, Het VerzekeringsArchief, Juridische berichten voor het notariaat en medewerker van AV&S. Kalkman publiceert regelmatig over levensverzekeringsrechtelijke en pensioenverzekeringsrechtelijke onderwerpen.

  • Mw. mr. T. Smith-Hussein

    Na haar rechtenstudie aan de Universiteit van Utrecht (afstudeerrichting privaatrecht; cum laude) en haar studie Law and Economics (cum laude) aan dezelfde universiteit, heeft Tamara Smith sedert 2006 tot eind 2009 als advocaat bij Houthoff Buruma te Rotterdam gewerkt. Daarna is zij tot 2012 als juridisch beleidsadviseur Tijdelijk Huisverbod werkzaam geweest bij de gemeente Rotterdam. Vanaf 1 januari 2012 is zij als advocaat werkzaam bij NN Advocaten. In 2014/2015 heeft Tamara de Magna Charta leergang verzekeringsrecht van de Academie voor de Rechtspraktijk gevolgd en cum laude afgerond. Tevens is zij (gast)docent bij de Beroepsopleiding van de Orde van Advocaten.

Maps

Editie(s)

Review

Reviews over cursussen van Eggens Instituut

Wat vonden uw vakgenoten?

Spreker
Eline Goemans

Enthousiaste en kundige docent. Nuttige cursus als je regelmatig procedeert. Organisatie was uitstekend.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling