console.warn && console.warn("[GTM4WP] Google Tag Manager container code placement set to OFF !!!"); console.warn && console.warn("[GTM4WP] Data layer codes are active but GTM container must be loaded using custom coding !!!");
KiesUwCursus
€ 675,00 (vrijgesteld van btw)
Home Cursussen Levensverzekering + Rechtsbijstandverzekering (online)

Levensverzekering + Rechtsbijstandverzekering (online)

Info

Levensverzekering

De docenten gaan in op de uitoefening van de rechten van de verzekeringnemer en de begunstigde en de verdeling van de levensverzekering na ontbinding van de huwelijksgemeenschap. Verder zal aandacht worden besteed aan de uitwinning van een levensverzekering in faillissement, schuldsanering, executoriaal derdenbeslag en vereffening van de nalatenschap. Aan de hand van door de deelnemer te beantwoorden casuïstiek zal een deel van de bespreking plaatsvinden.

Op 26 november 2020 zal er tevens een eerste cursusdag omtrent de levensverzekering plaatsvinden.

Rechtsbijstandverzekering

Deze cursus dient om de cursist een dieper inzicht te geven van de werking en achtergrond van de rechtsbijstandverzekering. De rechtsbijstandverzekering heeft een belangrijke plek ingenomen in de maatschappij en voorziet in een behoefte aan rechtsbijstand voor hen die geen toegang hebben tot de gefinancierde rechtsbijstand en geen advocaat kunnen of willen betalen. In de cursus komen aan bod zaken zoals de operationele maatregelen waaraan rechtsbijstandverzekeraar is onderworpen, het recht van vrije advocaatkeuze, de geschillenregeling en belangrijke dekkingsaspecten. Gezien de aandacht die de rechtsbijstandverzekering in de afgelopen jaren heeft gekregen, zal aandacht worden geschonken aan recente jurisprudentie omtrent de rechtsbijstandverzekering. 

Programma"

Programma

Datum en tijd: 10 december 2020, van 12.00 tot 18.00 uur.

Persoon

Sprekers

  • Prof. dr. W.M.A. Kalkman

    Hoofd Legal & Compliance van Nationale-Nederlanden (Leven) en NN Advocaten te Den Haag, bijzonder hoogleraar verzekeringsrecht Universiteit van Amsterdam (Stichting Mercatura Honesta leerstoel) en verbonden aan ACIS. Kalkman promoveerde in 1997 aan de VU op het proefschrift “Begunstiging bij levensverzekering, in het bijzonder met betrekking tot het huwelijksvermogensrecht”. Hij is redacteur van Pensioen Jurisprudentie, Het VerzekeringsArchief, Juridische berichten voor het notariaat en medewerker van AV&S. Kalkman publiceert regelmatig over levensverzekeringsrechtelijke en pensioenverzekeringsrechtelijke onderwerpen.

  • Mw. mr. T. Smith-Hussein

    Na haar rechtenstudie aan de Universiteit van Utrecht (afstudeerrichting privaatrecht; cum laude) en haar studie Law and Economics (cum laude) aan dezelfde universiteit, heeft Tamara Smith sedert 2006 tot eind 2009 als advocaat bij Houthoff Buruma te Rotterdam gewerkt. Daarna is zij tot 2012 als juridisch beleidsadviseur Tijdelijk Huisverbod werkzaam geweest bij de gemeente Rotterdam. Vanaf 1 januari 2012 is zij als advocaat werkzaam bij NN Advocaten. In 2014/2015 heeft Tamara de Magna Charta leergang verzekeringsrecht van de Academie voor de Rechtspraktijk gevolgd en cum laude afgerond. Tevens is zij (gast)docent bij de Beroepsopleiding van de Orde van Advocaten.

  • Mr. D.B. Holthinrichs

    Secretaris Geschillencommissie Kifid en verbonden aan ACIS. Holthinrichs promoveerde in 2018 cum laude aan de Open Universiteit op een proefschrift met als titel “Vrijheid verzekerd? Een onderzoek naar de reikwijdte van de vrije advocatenkeuze in rechtsbijstandverzekeringen”. Hij schreef een hoofdstuk over de rechtsbijstandverzekering in het handboek Verzekeringsrecht. Hij publiceert regelmatig over verzekeringsrechtelijke onderwerpen en in het bijzonder over de rechtsbijstandverzekering. Hij is redactiesecretaris van EJCCL.

Maps

Editie(s)

Review

Reviews over cursussen van Eggens Instituut

Wat vonden uw vakgenoten?

Spreker
Eline Goemans

Enthousiaste en kundige docent. Nuttige cursus als je regelmatig procedeert. Organisatie was uitstekend.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling