KiesUwCursus
€ 2.250,00 (geen btw)
Home Cursussen Leergang Verbintenissenrecht

Leergang Verbintenissenrecht

State of art kennis van de grote contractenrechtelijke thema’s

In deze leergang krijgt u inzicht in en overzicht van alle kernleerstukken uit het verbintenissenrecht en hoe u deze kunt toepassen in de praktijk.

De meeste advocaten en juristen weten het van zichzelf: “Ik heb veel praktijkervaring opgebouwd, ik heb kennis ontwikkeld van een aantal specialismen, maar ik ben het zicht op de basisleerstukken van het verbintenissenrecht kwijtgeraakt”. Dat is problematisch, omdat ons recht een getrapte structuur heeft. En dus de gedachtevorming over zelfs de meest gespecialiseerde vragen bij de basis moet beginnen. Heeft men een gedegen kennis van die basis, dan is men veel beter en sneller in staat de grote lijnen van de oplossing te zien.

Heeft u ten minste drie tot vijf jaar werkervaring op gebied van contractenrecht? Overweeg dan om de leergang Verdieping contractenrecht te volgen. In deze leergang wordt een aantal onderwerpen uitgebreider en diepgaander behandeld dan bij de (basis)leergang Verbintenissenrecht.

Doelgroepen
Voor de leergang Verbintenissenrecht gelden specifieke toelatingseisen. De leergang is voor:

  • advocaten met een algemene praktijk die hun algemene en actuele kennis van de basisleerstukken van het verbintenissenrecht willen verdiepen zodat zij deze beter te kunnen benutten; 
  • advocaten met een gespecialiseerde praktijk die hun specialistische kennis willen aanvullen met algemene kennis over het verbintenissenrecht om dit binnen hun specifieke praktijk optimaal te kunnen gebruiken. Te denken valt aan specialistische praktijken op het gebied van het arbeidsrecht, verzekeringsrecht, ondernemingsrecht, intellectueel eigendomsrecht, huurrecht en aansprakelijkheidsrecht;  
  • bedrijfsjuristen die met contracten- en onrechtmatige daadsrecht te maken hebben.
  • juristen werkzaam bij gemeenten, provincies en waterschappen (ambtenaren, bestuurders), die te maken hebben met het opstellen en beoordelen contracten. 

Toelatingseisen
Aan de leergang kunnen ook andere academici deelnemen op voorwaarde dat zij door opleiding of werkervaring de leergang op juridisch academisch niveau kunnen volgen. Dit wordt vooraf beoordeeld aan de hand van het cv en eventueel een intakegesprek. U kunt uw cv sturen aan: [email protected]. Wij streven ernaar u binnen twee weken te informeren. Voor vragen kunt u contact met ons opnemen. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 020 598 62 55. Het is ook mogelijk uw vraag per mail te stellen: [email protected].

De leergang Verbintenissenrecht bestaat uit 6 colleges van 3 uur. Verspreid over twee maanden volgt u zes colleges gegeven door docenten uit wetenschap en praktijk. Tijdens deze colleges delen zij hun specifieke kennis en ervaring met u. Ook stimuleren zij u om casussen te bediscussiëren en op te lossen.

Programma en planning van de leergang
Bekijk een uitgebreid overzicht van alle bijeenkomsten en onderwerpen bij de programma-omschrijving hieronder.
Bekijk de planning 2023 met alle onderwerpen. Let op: data onder voorbehoud. Per e-mail ontvangt u uiterlijk zes weken voor aanvang van de leergang de meest recente versie van deze planning.

Cursusleiding
De leergang staat onder leiding van prof. mr. Lodewijk Smeehuijzen, hoogleraar privaatrecht aan de VU, raadsheer-plaatsvervanger in het Hof Arnhem. 

Didactiek
In twee maanden tijd krijgt u de theorie van het verbintenissenrecht aangeboden in zes colleges. De colleges hebben de vorm van een hoorcollege met nadrukkelijke elementen van een werkcollege. Tijdens de colleges worden meerdere casussen behandeld. De kennis die u opdoet, wordt steeds gekoppeld aan de praktijk. Tijdens de colleges bespreekt u met de docent en met uw medecursisten actuele ontwikkelingen in het verbintenissenrecht.  

De leergang wordt gegeven door topdocenten uit de juridische praktijk en de wetenschap. Na afronding van de leergang zijn de cursisten in staat om het verbintenissenrecht te doorgronden en kennen zij hun specifieke, juridische rol. Cursisten ontvangen na afloop een certificaat van deelname indien zij tenminste vier van de zes bijeenkomsten aanwezig zijn geweest.

Programma

Data bijeenkomsten en planning
De bijeenkomsten vinden plaats op: 23 en 30 mei, 6, 13, 20 en 27 juni 2023.
In de planning 2023 vindt u een overzicht met informatie over de cursusleider en alle vaste docenten die betrokken zijn bij deze leergang.

Let op: alle genoemde data zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Per e-mail ontvangt u uiterlijk zes weken voor aanvang van de leergang de meest recente versie van deze planning.

Locatie
Deze leergang vindt plaats aan de VU Amsterdam.
De colleges van deze leergang zijn erop ingericht om op locatie aan deel te nemen. De kwaliteit van het onderwijs staat bij de VU Law Academy altijd voorop en onze docenten geven er dan ook de voorkeur aan dat u bij alle colleges op locatie aanwezig bent. Interactie tussen docent en cursisten en cursisten onderling speelt een belangrijke rol in de overdracht en in het delen van kennis en ervaringen. Daarnaast is uit onderzoek onder onze cursisten gebleken dat juist om deze reden de behoefte aan fysiek onderwijs zeer groot is.

Indien u ziek bent, kunt u bij uitzondering het college live online via Zoom volgen.
Bekijk hier alle informatie rondom fysiek en online onderwijs.

Voor deelnemers die verblijven in het Caraïbisch gebied is er in sommige gevallen de mogelijkheid om deze leergang op afstand te volgen. Heeft u interesse neem dan contact met ons op via [email protected].

Editie(s)


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/customer/www/kiesuwcursus.nl/public_html/wp-content/themes/kiesuwcursus/templates/courses/single/location.php on line 17

Reviews over cursussen van VU Law Academy

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling