KiesUwCursus
€ 3.850,00 (vrijgesteld van btw)
Home Cursussen Leergang tot Oplossingsgericht Coach

Leergang tot Oplossingsgericht Coach

Het Centrum voor Conflicthantering is al sinds 1993 hét opleidingsinstituut tot erkend mediator en oplossingsgericht coach!

De oplossingsgerichte (Solution Focused) aanpak is toekomstgericht en richt zich op de vraag: “Hoe wilt u dat het wordt?” U ondersteunt de door de cliënt gewenste gedragsveranderingen door gebruik te maken van oplossingsgerichte interventies en technieken vanuit een basishouding van respect voor de aanpak van die persoon zelf. De oplossingsgerichte aanpak vergroot bij de cliënt het gevoel van competentie, zelfvertrouwen en daarmee de kans op duurzame verandering.

Interview met alumnus Peter Wortel

peter-wortel

Peter Wortel:

“Laat ik beginnen met de opmerking dat dit, van alle opleidingen en cursussen die ik in mijn loopbaan heb gevolgd, voor mij zelf de meest waardevolle is geweest. Ik gebruik nog dagelijks verschillende handvatten en technieken uit de leergang. Persoonlijk heb ik er ook ontzettend veel aan gehad.

Doelen van de leergang

Na deze leergang:

 • Heeft u kennis en inzicht om oplossingsgericht te denken en te werken in het eigen werkveld.
 • Heeft u vaardigheden ontwikkeld en kunt u de relevante methoden en technieken van de oplossingsgerichte aanpak toepassen.
 • Kent u de oplossingsgerichte instrumenten en technieken en kunt u deze inzetten voor zowel teams als individuen.
 • Heeft u oplossingsgerichte vaardigheden ontwikkeld voor in de eigen praktijk en heeft u een houding ontwikkeld waarin de cliënt centraal staat.
 • Kunt u de aangeleerde coaching vaardigheden te integreren in de bij u al aanwezige competenties en ervaring en kunt u een coaching praktijk voeren als oplossingsgericht coach.
 • Kunt u oplossingsgerichte verandertrajecten begeleiden, zowel individueel als in groepen, teams, of organisaties.

Voor wie

De Leergang Oplossingsgericht Coachen is voor mensen die als doel hebben anderen professioneel te begeleiden dan wel de intentie hebben als professioneel coach aan het werk te gaan. Dit kan zowel zijn als zelfstandig coach of binnen een organisatie waarin coaching een nevenfunctie of -taak is.

Werkwijze

Deze coachingsopleiding bestaat uit 11 dagen training en is opgebouwd uit 5 blokken van 2 dagen en 1 individueel coachgesprek met een trainer. De opleidingsduur is gemiddeld 5 maanden.

Wij hebben gekozen voor deze gespreide aanpak, zodat u de gelegenheid heeft, om tussen de opleidingsblokken, studieopdrachten uit te werken en praktijkervaring op te doen door zelf coachingsgesprekken te voeren. Op deze wijze heeft u ook echt de tijd om u het oplossingsgericht denken en werken in een doorlopend leerproces eigen te maken. Zo kan deze coaching opleiding een enorme impuls geven aan uw professionele en persoonlijk ontwikkeling.

De coachopleiding zelf heeft het karakter van een persoonlijk coachingsproces. U wordt uitgenodigd steeds een link te leggen naar uw eigen praktijk en uit te zoeken wat u kunt gebruiken als professional in uw eigen werksituatie.

Kosten

De kosten zijn inclusief koffie/thee, lunches, een syllabus, readers, hand-outs en gebruik van de digitale leeromgeving. Niet inbegrepen bij dit bedrag zijn eventuele reis- en verblijfskosten, verplichte en aanbevolen literatuur. Het CvC is vrijgesteld van BTW.

Komt u in aanmerking voor vrijstelling en volgt u 4 blokken dan kost de opleiding € 3.850. Wilt u graag een voorbereidende sessie in plaats van blok 1 dan betaalt u de standaard cursusprijs.

Programma

Startdata en locatie leergang oplossingsgericht coachen
Blok 1 Dag 1       12 november 202009:30 – 17:00Haarlem
Blok 1 Dag 213 november 202009:30 – 17:00Haarlem
Blok 2 Dag 121 januari 202109:30 – 17:00Haarlem
Blok 2 Dag 222 januari 202109:30 – 17:00Haarlem
Blok 3 Dag 18 maart 202109:30 – 17:00Haarlem
Blok 3 Dag 29 maart 202109:30 – 17:00Haarlem
Blok 4 Dag 122 april 202109:30 – 17:00Haarlem
Blok 4 Dag 223 april 202109:30 – 17:00Haarlem
Blok 5 Dag 13 juni 202109:30 – 17:00Haarlem
Blok 5 Dag 24 juni 202109:30 – 17:00Haarlem

 

Sprekers

 • Linda Reijerkerk

  Linda Reijerkerk (1960) is directeur en opleider van het Centrum voor Conflicthantering (CvC). Gedurende haar gehele arbeidzame leven heeft Linda trainingen ontwikkeld en gegeven: eerst als internationaal consultant op alle continenten. De laatste 10 jaar als inleider en trainer voor mensen die nieuwsgierig zijn naar Mediation of zelf mediator willen worden. In 2001 heeft zij tevens de opleiding tot professioneel coach afgerond. "In beweging brengen" is het credo van Linda. Dat doet zij als mediator wanneer zij vastzittende conflicten tegenkomt en partijen naar een oplossing weet te begeleiden. Of zij brengt - als coach - managers in beweging die hun persoonlijke effectiviteit willen vergroten. Als MfN (voorheen NMI) register mediator heeft zij meer dan 10 jaar ervaring op het gebied van complexe mediationzaken. Zo heeft zij vele succesvolle mediations op het gebied van milieu- en ruimtelijke ordening op haar naam staan. Daarbij heeft zij conflicten die soms al meer dan 15 jaar 'vastzaten' tot een bevredigend einde weten te brengen. Vaak waren dit zogenaamde multiparty conflicten waarbij meerdere partijen betrokken waren, zoals een bedrijf, een provinciale of gemeentelijke overheid en burgers (bijvoorbeeld groepen van 2 tot ca 300 burgers). Linda is mediator bij de Raad van State voor milieu- en ruimtelijke ordeningszaken, en mediator bij de rechtbank voor zakelijke conflicten en arbeidsgeschillen.

 • Lenka Hora Adema

  Lenka Hora Adema is organisatiecoach (MOC), gespecialiseerd in conflicthantering (NMI registermediator ) en heeft veel ervaring met het begeleiden van organisatieveranderingen binnen overheden. Als (team)coach (NOBCO) richt zij zich met name op teamontwikkeling en het coachen van professionals en leidinggevenden. Als mediator is zij gespecialiseerd in conflicten met de overheid, samenwerkingsconflicten en arbeidsconflicten. Lenka is daarnaast opleider, intervisiebegeleider en assessor (CPION/CRKBO). Tot slot is zij redactielid van het vakblad voor mediators in Nederland (Tijdschrift Conflicthantering). Eerder werkte Lenka als advocaat, wetenschappelijk medewerker bij de Hoge Raad der Nederlanden en beleidsadviseur bij een ministerie. Lenka Hora Adema is instituut assesor bij het CvC en traint onder andere in de Mediationopleiding, de Specialisatie Arbeidsmediation en de Specialisatie Overheid Mediator.

 • Vincent Aelbers

  Training

Editie(s)


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/customer/www/kiesuwcursus.nl/public_html/wp-content/themes/kiesuwcursus/templates/courses/single/location.php on line 17

Reviews over cursussen van Centrum voor Conflicthantering

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling