KiesUwCursus
€ 3.150,00 (vrijgesteld van btw)
Home Cursussen Leergang de Jurist van de Toekomst

Leergang de Jurist van de Toekomst

De Noodzaak van effectieve conflicthantering en mediation voor de juridische praktijk

Van juridische professionals wordt in toenemende mate een moderne rol als proactieve probleemoplosser verwacht, waarbij niet alleen juridische kennis en vaardigheden, maar ook andere competenties en creativiteit noodzakelijk zijn. Denk aan de jurist als mediator, de maatschappelijke effectieve rechter, de rechter als regierechter, conflictoplosser en verwijzer, de advocaat als conflictanalist (T-shaped advocaat, die naast diepgaande juridische kennis, ook kennis heeft over conflictmanagement), procesbegeleider en onderhandelaar, en de responsieve en oplossingsgerichte gemeenteambtenaar.

Voor wie is deze opleiding

De leergang is vooral bedoeld voor juristen die er niet alleen naar streven sterk te zijn in het juridisch metier, maar ook in de soft skills en de bredere kijk op conflicten, zodat zij hun clientèle adequater van dienst kunnen zijn en zo toegevoegde waarde bieden. Een aantal jaren ervaring in een eigen juridische werksituatie is daartoe gewenst.

De leergang is toegankelijk voor juristen, zoals advocaten, bedrijfsjuristen en ambtenaren binnen de (semi-)overheid en bij not-for-profit instellingen. Voor andere academici is de leergang toegankelijk wanneer aan de hand van het cv en eventueel intakegesprek met betrekking tot opleiding en werkervaring is vastgesteld dat deze juridisch academische leergang met goed resultaat kunnen volgen.

Samenwerking VU Law Academy en Centrum voor Conflicthantering

De VU Law Academy en het Centrum voor Conflicthantering zijn een bijzondere samenwerking aangegaan bij het ontwikkelen en de organisatie van de leergang De jurist van de toekomst: de noodzaak van effectieve conflicthantering en mediation. Door bundeling van specifieke kennis van beide partijen is er een unieke leergang ontwikkeld die inspeelt op de nieuwe eisen die gelden voor juristen en andere academische professionals die in een juridische omgeving werkzaam zijn. In deze leergang leert de cursist hoe effectieve conflictoplossingsmechanismen, vanuit een brede visie op het voorkomen, inperken en oplossen van conflicten gekozen en toegepast kunnen. De interactieve hoorcolleges, de workshops en de vakspecifieke keuzemodules worden verzorgd door docenten van de Faculteit der rechtsgeleerdheid van de Vrije Universiteit Amsterdam en van het Centrum voor Conflicthantering. De VU Law Academy en het Centrum voor Conflicthantering zijn een bijzondere samenwerking aangegaan bij het ontwikkelen en de organisatie van de leergang De jurist van de toekomst: de noodzaak van effectieve conflicthantering en mediation. Door bundeling van specifieke kennis van beide partijen is er een unieke leergang ontwikkeld die inspeelt op de nieuwe eisen die gelden voor juristen en andere academische professionals die in een juridische omgeving werkzaam zijn. In deze leergang leert de cursist  hoe effectieve conflictoplossingsmechanismen, vanuit een brede visie op het voorkomen, inperken en oplossen van conflicten gekozen en toegepast kunnen. De interactieve hoorcolleges, de workshops en de vakspecifieke keuzemodules worden verzorgd door docenten van de Faculteit der rechtsgeleerdheid van de Vrije Universiteit Amsterdam en van het Centrum voor Conflicthantering.

Programma

vier colleges, vier workshops en 1 keuzemodule

Sprekers

  • mr. Dick Allewijn

    Dick Allewijn (1952) is MfN-registermediator, trainer en bijzonder hoogleraar mediation aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

  • prof. mr. dr. Lieke Coenraad

    Lieke Coenraad is hoogleraar Privaat Recht, in het bijzonder het familierecht en het procesrecht. Lieke is specialist op het gebied van familiemediation en een van de trekkers van het programma Conflicthantering bij de Vrije Universiteit.

Editie(s)

Reviews over cursussen van Centrum voor Conflicthantering

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling