KiesUwCursus
Home Cursussen Kort geding (e-learning)

Kort geding (e-learning)

Iedere advocaat kan onverwacht voor de vraag komen te staan of het wijs is, een kort geding aan te spannen en zo ja, bij wie: de burgerlijke- of de bestuursrechter. Deze juridische nascholing helpt bij het nemen van een beslissing daarover – een beslissing waarvoor meestal net zo weinig tijd is als voor de voorbereiding van een verdediging in kort geding. Hoe zal de rechter redeneren? Ook daarin wordt inzicht gegeven.

Deze juridische nascholing belicht de belangrijkste aspecten van het kort geding in twee blokken:
Blok A Toegang tot de civiele voorzieningenrechter
Blok B De oordeelsvorming van de civiele voorzieningenrechter

Leerdoelen

Na afloop van deze juridische nascholing:

 • weet u de toepasselijke summiere (inter)nationale regelgeving, maar vooral de uitgebreide jurisprudentie van de Hoge Raad en de hoogste bestuursrechters beter te hanteren;
 • hebt u inzicht in de benaderingswijze van de voorzieningenrechter;
 • kunt u de afloop van een kort geding beter voorspellen.

Over JurisDidact

 • U bestelt individueel een of meer programma’s uit de vakgebieden die JurisDidact aanbiedt: Burgerlijk recht, Strafrecht of Bestuursrecht.
 • U krijgt direct toegang tot de online nascholing (eLearning) én ontvangt via de post tevens een fraai uitgevoerd naslagwerk (cahier) met dezelfde cursusstof.
 • Elk interactief programma wordt ingeleid door heldere leerdoelen, een pre-toets van 10 meerkeuzevragen en een rijk aanbod aan casusposities met open vragen en toelichtingen.
 • Na het bestuderen van het cursusmateriaal, dat rijkelijk is voorzien van praktijkvoorbeelden, wetsverwijzingen, jurisprudentie en links naar relevante bronnen, maakt u een eindtoets.
 • U slaagt voor deze toets als u 6 van de 10 meerkeuzevragen juist beantwoordt. U ontvangt dan een digitaal certificaat in uw persoonlijk dossier als bewijs dat u 4 opleidingspunten hebt behaald.

Programma

De eLearning van JurisDidact is geen webinar. Bij een live webinar dient u in te loggen op het aanvangstijdstip van de webinar. Bij JurisDidact kunt u 24/7 inloggen op de eLearning, wanneer u het schikt. Bij eLearning bent u dus niet gebonden aan tijd en plaats. U kunt gebruikmaken van de online omgeving zolang de cursus op de website van JurisDidact wordt vermeld (cursussen zijn actueel).

Docent(en)

 • mr. Gradus Vrieze

  Mr. Gradus Vrieze is gepensioneerd rechtbankpresident. Hij was kortgedingrechter op de Nederlandse Antillen, te Arnhem, Groningen, Leeuwarden en Zutphen. Hij doceerde onder meer bij SSR en bij de voortgezette stagiair-opleiding advocatuur. Hij publiceert regelmatig, ook op het gebied van rechterlijke ethiek en oordeelsvorming.

Reviews over cursussen van JurisDidact

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling