console.warn && console.warn("[GTM4WP] Google Tag Manager container code placement set to OFF !!!"); console.warn && console.warn("[GTM4WP] Data layer codes are active but GTM container must be loaded using custom coding !!!");
KiesUwCursus
Home Cursussen Kennisnet Toeslagenaffaire

Kennisnet Toeslagenaffaire

Info

Het kennisplatform voor advocaten die gedupeerden van de Toeslagenaffaire bijstaan!

Kennisnet Toeslagenaffaire is een opleidingsplatform dat OSR juridische opleidingen in opdracht van de NOvA en de Raad voor Rechtsbijstand organiseert.

Het primaire doel van Kennisnet Toeslagenaffaire is om kennis van de belangrijkste deelgebieden van dit werkterrein over te dragen aan betrokken advocaten. Daarnaast is een ander belangrijk doel dat advocaten met elkaar hun ‘best practises’ en ervaringen delen. En tenslotte biedt dit kennisnet ook de gelegenheid dat advocaten en betrokken instanties elkaar ontmoeten en met elkaar in gesprek gaan om op zo van elkaar te leren.

Op dit moment zijn er zo’n 250 advocaten uit heel Nederland ingeschreven bij de Raad voor Rechtsbijstand.

Wat is de doelgroep?

Kennisnet toeslagenaffaire is speciaal ontwikkeld en alleen toegankelijk voor advocaten die staan ingeschreven bij de Raad voor Rechtsbijstand om in het kader van de Subsidieregeling kosteloze rechtsbijstand te verlenen aan gedupeerden van de kinderopvangtoeslag en voldoen aan de voorwaarden die de Raad daaraan stelt. Voldoe je aan deze voorwaarde, dan is deelname aan Kennisnet Toeslagenaffaire kosteloos.

Wil jij ook gedupeerden van de kinderopvangtoeslag-affaire bijstaan, maar heb je je nog niet aangemeld voor deze rechtsbijstandsregeling? Ga dan naar Herstelregelingen Kinderopvangtoeslag – rvr.org en meld je aan door middel van het daar voor bestemde formulier

Wat is de cursusvorm?

Kennisnet Toeslagenaffaire bestaat uit vier fysieke bijeenkomsten van een dag. Deze bijeenkomsten vinden plaats in de Jaarbeurs in Utrecht.

De data van deze bijeenkomsten in 2024 zijn:

 • vrijdag 15 maart 2024
 • vrijdag 7 juni 2024
 • vrijdag 6 september 2024
 • vrijdag 6 december 2024

Elke bijeenkomst sluiten we af met een borrel.

Wie zijn de sprekers?

De bijeenkomsten worden elke keer verzorgd door diverse sprekers. De bijeenkomsten worden in goede banen geleid door een dagvoorzitter.

Klik voor het programma van de eerstvolgende bijeenkomst op tabblad ‘Programma’.

Mogelijkheid om opnames van de bijeenkomsten terug te kijken

Alle fysieke bijeenkomsten worden opgenomen, zodat deze later als webinar terug te kijken zijn via onze digitale leeromgeving. We stimuleren echter wel om deze bijeenkomsten fysiek bij te wonen omdat dit bijdraagt aan de interactiviteit en onderlinge kennisdeling.

Studiemateriaal en digitale leeromgeving

Deelnemers aan Kennisnet Toeslagenaffaire ontvangen na eerste inschrijvingen de inloggegevens van de online leeromgeving ‘Canvas’. Op Canvas kunnen de deelnemers terecht voor het studiemateriaal per bijeenkomst, de opnames van de bijeenkomsten (ook de opnames uit 2023), forum en de kennisbank waarin ingezonden materiaal van deelnemers (na een redactieslag) wordt gearchiveerd.

Wat leer je tijdens Kennisnet Toeslagenaffaire?

Na het volgen van deze bijeenkomsten ben je in staat zijn om zo effectief mogelijk en naar de laatste stand van zaken gedupeerde burgers bij te staan in procedures rondom de toeslagenaffaire.

Wat ontvang je na afronding van Kennisnet Toeslagenaffaire?

Na iedere bijeenkomst ontvang je:

 • Een bewijs van deelname;
 • 5 (J) PO-punten. Deze bijeenkomsten zijn erkend door de NOvA.
Programma"

Programma

Programma bijeenkomst 7 juni 2024:

 • 10:00 – 10:15 u: Opening (Bernard de Leest / Paul Tillemans)
 • 10:15 – 10.45 u: Bespreking verhouding werkgroep – achterban (o.l.v. Bernard de Leest)
 • 10.45 – 11.45 u: Actualiteiten en vaktechniek (Else Weijsenfeld / Bernard de Leest)
 • 11:45 – 12.00 u: Korte pauze
 • 12.00 – 13.00 u: Uitspraken CWS (Lieke Boon)
 • 13:00 – 13:45 u: Lunch
 • 13:45 – 14.45 u: Schade en bewijslast (Lieke Boon)
 • 14.45 – 15.00 u: Korte pauze
 • 15.00 – 16.30 u: Evaluatie en best practises herstelroutes werkelijke schade (Khadija Bozia / Bernard de Leest)
 • 16.30 – 17.00 u Borrel


Fysieke bijeenkomsten en online terugkijken


De fysieke bijeenkomsten worden opgenomen waardoor iedere aangesloten advocaat in de gelegenheid is om elke bijeenkomst online terug te kijken als hij of zij niet in de gelegenheid is om de bijeenkomst(en) fysiek bij te wonen. Advocaten die (een) bijeenkomst(en) terugkijken (en niet fysiek aanwezig zijn) maken na afloop een korte meerkeuzevragentoets om voor PO J-punten in aanmerking te komen.

Maps

Editie(s)

Review

Reviews over cursussen van OSR Juridische Opleidingen

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling