KiesUwCursus
Home Cursussen Juridisch Kader AVG (2-daagse)

Juridisch Kader AVG (2-daagse)

Module 1 behandelt de belangrijkste begrippen en concepten uit de AVG: persoonsgegevens, verwerkingen, doelbinding en de grondslagen voor de gegevensverwerking.

Doelgroep: (beleids)juristen, beleidsmedewerkers, Risk managers, compliance officers, security officers, advocaten, functionarissen gegevensbescherming, (chief) privacy officers.

Resultaat: met deze informatie hebben deelnemers de juiste fundering om de AVG praktische en juridisch toe te passen in hun dagelijkse werkzaamheden. Het betreft hier achtergrond, toepassingsbereik en rechtmatigheid.

Module 2 behandelt de belangrijkste eisen die aan de verwerkingsverantwoordelijke en de verwerker worden gesteld. In deze sessie komen de verantwoordingsplicht, de verwerkersovereenkomst, informatieplichten en rechten van de betrokkenen aan de orde (welke eisen stelt de AVG/Informatieplichten)

Doelgroep: (beleids)juristen, beleidsmedewerkers, Risk managers, compliance officers, security officers, advocaten, functionarissen gegevensbescherming, (chief) privacy officers.

Resultaat: met deze informatie hebben deelnemers de juiste fundering om de AVG praktisch en juridisch toe te passen in hun dagelijkse werkzaamheden. In het bijzonder wordt er in deze module internationale gegevensuitwisseling en Toezicht behandeld alsmede compliance eisen, informatieplichten en rechten van betrokkenen.

Programma

Deze 2-daagse cursus is te volgen op vier verschillende momenten:

  • Maandag 9 & dinsdag 10 september 2019
  • Maandag 28 & dinsdag 29 oktober 2019

Sprekers

  • Mr. dr. B.W. Schermer

    Universitair hoofddocent | Bart is één van de bekendste juridische privacy experts in Nederland. Hij is gespecialiseerd in het gebied van Privacy en ICT recht en is verantwoordelijk voor de juridische projecten binnen Considerati. Bart is tevens als universitair hoofddocent verbonden aan de afdeling eLaw bij de Universiteit van Leiden en begeleidt daar ook promovendi.

Editie(s)

Reviews over cursussen van Considerati

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling