console.warn && console.warn("[GTM4WP] Google Tag Manager container code placement set to OFF !!!"); console.warn && console.warn("[GTM4WP] Data layer codes are active but GTM container must be loaded using custom coding !!!");
KiesUwCursus
Home Cursussen Jeugdhulp en jeugdbescherming, in het bijzonder de ondertoezichtstelling en de uithuisplaatsing**

Jeugdhulp en jeugdbescherming, in het bijzonder de ondertoezichtstelling en de uithuisplaatsing**

Info

Tijdens deze cursus wordt ingegaan op het jeugdbeschermingsrecht en de jeugdhulp, waarbij uiteraard ook de actualiteiten op dit rechtsterrein (wetgeving, jurisprudentie en beleidsontwikkelingen) worden meegenomen.

Op het terrein van de jeugdhulp zal met name worden gesproken over de preventie van jeugdproblematiek en de problemen die zich op dit veld voordoen, zoals de financiële problematiek, de dwang om mee te werken met de jeugdhulp, de samenwerking tussen hulpverleningsinstanties, de rol van de gemeente.

Verder wordt een substantieel deel van de cursus besteed aan de ondertoezichtstelling (OTS), de problemen die zich tussen de cliënt c.q. het cliëntsysteem en de gezinsvoogd kunnen voordoen, de mondelinge en/of schriftelijke aanwijzing, de uithuisplaatsing in het kader van de OTS, de samenwerking met het pleeggezin of de jeugdhulpaanbieder en de rol van de advocaat om ouders en jeugdigen op een adequate wijze bij te staan. Daarbij zal tevens worden ingegaan op de zwaarste vorm van jeugdhulp, namelijk de gesloten jeugdhulp, de rechten van de jeugdige ter zake en de rol van de hulpverlener/jeugdbeschermer en jeugdhulpaanbieder (gesloten accommodatie) en advocaat.

Ook zal aandacht worden besteed aan de gezagsbeëindiging ingeval van ernstige gezinsproblematiek en de beëindiging van het gezag na twee jaar uithuisplaatsing in het kader van de OTS als er geen perspectief is op thuisplaatsing van de kinderen, de voorlopige OTS en de voorlopige voogdij, alsmede de verschillen met de tijdelijke voogdijmaatregel.

Op de dag zelf wordt tijd ingeruimd voor een casus en voor vragen van cursisten. Het is aanbevolen om van tevoren uw vraag of casus aan te dragen.

Programma"

Programma

28 november 10:00 – 15:00

Persoon

Sprekers

  • Prof. mr. P. (Paul) Vlaardingerbroek

    Hoogleraar Familie- en Jeugdrecht, raadsheer-plv bij het Gerechtshof in Den Bosch, rechter-plv bij de Rechtbank Rotterdam en voorzitter van de Sectie Jeugd van de Raad voor de Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming.

Maps

Editie(s)

Review

Reviews over cursussen van Family Law Academy

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling