console.warn && console.warn("[GTM4WP] Google Tag Manager container code placement set to OFF !!!"); console.warn && console.warn("[GTM4WP] Data layer codes are active but GTM container must be loaded using custom coding !!!");
KiesUwCursus
Home Cursussen IPR voor de echtscheidingspraktijk

IPR voor de echtscheidingspraktijk

Info

Deze cursus wordt in hybride vorm aangeboden: fysiek op locatie in Amsterdam + via een livestream

In deze praktijkcursus wordt u door twee IPR experts, die werkzaam zijn als raadsheer in een gerechtshof, volledig ingevoerd in het IPR voor de echtscheidingspraktijk.

Steeds vaker krijgt de advocatuur te maken met internationale echtscheidingen, waarbij diverse vragen van IPR de kop opsteken. Voor de echtscheiding en de nevenvoorzieningen dient afzonderlijk te worden bepaald of de Nederlandse rechter internationaal bevoegd is en, zo ja, volgens welk recht het verzoek dient te worden beoordeeld. Dat is dikwijls geen sinecure.

In deze praktijkcursus wordt aandacht besteed aan de IPR regels over de rechtsmacht van de Nederlandse rechter en het toepasselijke recht met betrekking tot echtscheiding, huwelijksvermogensrecht, gezag/omgang en alimentatie. Als het huwelijk van de echtgenoten buiten Nederland is voltrokken, komt daar de voorvraag naar de erkenning van het buitenlandse huwelijk bij.

We staan stil bij de Verordening Brussel II-bis, de Verordening Huwelijksvermogensstelsels, de Alimentatieverordening, het Haags Alimentatieprotocol 2007, het Haags Kinderbeschermingsverdrag 1996 en Boek 10 BW.

De opgedane kennis kan meteen worden toegepast in uw echtscheidingspraktijk. De cursus heeft een praktijkgerichte inslag en er is volop gelegenheid voor het stellen van vragen.

Tijdens deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Wanneer wordt een buiten Nederland gesloten huwelijk in Nederland erkend?
  • Wanneer is de Nederlandse rechter bevoegd om kennis te nemen van een internationale echtscheiding?
  • Wanneer is de Nederlandse rechter bevoegd om kennis te nemen van de nevenvoorzieningen in het kader van de echtscheiding?
  • Welk recht past de Nederlandse rechter toe bij de beoordeling van de echtscheiding, de verdeling van de huwelijksboedel, gezag/omgang met betrekking tot minderjarigen en de alimentatie?

Programma"

Programma

Datum en tijdstip: maandag 4 oktober 2021, tussen 9.30-17.00
Opleidingspunten: 6 PO NOvA bij fysieke deelname; bij deelname via livestream beoordeelt u zelf of de cursus PO waardig is.
Cursuslocatie: fysieke deelname op locatie Novotel Amsterdam, Europaboulevard 10, 1083 AD Amsterdam (op 5 min. loopafstand van trein-/tramstation Amsterdam RAI). Het hotel mag – vooralsnog – geen lunch aanbieden i.v.m. Covid-maatregelen. Cursisten nemen zelf een lunch mee of kopen iets in de omgeving van het hotel.
Cursusprijs: € 375,- ex. btw (deelname fysiek) / € 325,- ex. btw (deelname livestream) (incl. lesmateriaal); incl. 2 boeken over IPR t.w.v. € 75,-.

Persoon

Sprekers

  • Prof. mr. F. Ibili

    Raadsheer in het Gerechtshof Den Haag en hoogleraar Personen-, familie- en jeugdrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen

  • Mr. dr. J.G. Knot

    Raadsheer in opleiding in het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden en universitair docent internationaal privaatrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen

Maps

Editie(s)

Review

Reviews over cursussen van EduLaw

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling