KiesUwCursus
Home Cursussen Inzicht in de OR: OR en Pensioen

Inzicht in de OR: OR en Pensioen

Pensioen gaat over veel geld, geld voor later. Heeft de OR invloed op de pensioenregeling? Niet als het pensioen verplicht is ondergebracht bij een bedrijfstakpensioenfonds. In alle andere gevallen heeft de OR instemmingsrecht bij wijzigingen in de pensioenregeling.

Betrokkenheid van OR bij pensioen is belangrijk 
Het thema OR en pensioen is voor OR-en vaak een forse uitdaging. De OR heeft echter wel een belangrijke rol bij pensioen. Wilt u tot betere en meer gedragen besluiten over pensioenregelingen komen dan is kennis over pensioen dan ook essentieel.

Hoe komt u als OR tot goede besluiten over pensioenregelingen?
Deze cursus biedt u hiervoor de belangrijkste bouwstenen. De rol van de OR bij pensioen, maar ook basiskennis rond pensioen en het Pensioenakkoord worden behandeld. U krijgt inzicht in:

  • De pijlers van het Nederlandse pensioensysteem;
  • De verschillende soorten regelingen en de factoren die de kwaliteit van de pensioenregeling bepalen;
  • Het Pensioenakkoord, de betekenis daarvan en activiteiten die de OR wellicht al moet ondernemen.

Ingewikkelde dingen begrijpelijk maken
De docent, Joan Janssens werkte bij een pensioenfonds en in leidinggevende functies bij de overheid. Sinds 2013 is Joan als organisatieadviseur en trainer werkzaam bij SBI Formaat. Zij adviseert bij complexe advies- en instemmingsvraagstukken, organisatieveranderingen en arbeidsrechtelijke kwesties. Joan is auteur van het Inzicht in de OR praktijkboek en lid van de redactieraad Inzicht in de OR van Sdu.

Het thema OR en pensioen is voor OR-en vaak een forse uitdaging. Pensioen heeft vaak het stempel ‘ingewikkeld’. Ingewikkelde dingen begrijpelijk maken is wat Joan Janssens graag doet. Ook als het over pensioen gaat.

Voor wie

De cursus is bestemd voor medezeggenschapsleden uit de (centrale) ondernemingsraad of commissies, (ambtelijk) secretarissen van ondernemingsraden en advocaten werkzaam op het gebied van medezeggenschapsrecht.

Programma

Data en tijd:
Donderdag 9 juni 2022, van 10:00 – 15:45 uur
óf
Donderdag 6 oktober 2022, van 10:00 – 15: 45 uur

Sprekers

  • J. (Joan) Janssens

    Joan Janssens rondde een juridische studie af, werkte bij een pensioenfonds en in leidinggevende functies bij de overheid. Sinds 2013 is Joan als organisatieadviseur en trainer werkzaam bij SBI Formaat. Zij adviseert bij complexe advies- en instemmingsvraagstukken, organisatieveranderingen en arbeidsrechtelijke kwesties. Joan is auteur van het Inzicht in de OR praktijkboek en lid van de redactieraad Inzicht in de OR van SDU. Het thema “OR en pensioen” is voor OR-en vaak een forse uitdaging. Pensioen heeft vaak het stempel ‘ingewikkeld’. Ingewikkelde dingen begrijpelijk maken is wat Joan Janssens graag doet. Ook als het over pensioen gaat.

Editie(s)

Reviews over cursussen van SDU

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling