KiesUwCursus
Home Cursussen Inzicht in de OR: Jaaroverzicht Medezeggenschapsrecht

Inzicht in de OR: Jaaroverzicht Medezeggenschapsrecht

Recente jurisprudentie, wetgeving en maatschappelijke ontwikkelingen

In één middag helemaal op de hoogte!
Op donderdagmiddag 15 december stellen Steven Jellinghaus en Robbert van het Kaar u op de hoogte van de meest relevante jurisprudentie, wetgeving en ontwikkelingen op het gebied van het medezeggenschapsrecht. Deze twee autoriteiten geven u niet alleen een handzaam overzicht, ze wijzen u ook op de gevolgen ervan in de praktijk. 

Gevolgen van hybride- en thuiswerken
Ook hoort u welke rol de ondernemingsraad kan spelen als het gaat om de arbeidsrechtelijke aspecten van het hybride- en thuiswerken. 

Goed voorbereid het nieuwe jaar in!
Het Inzicht in de OR: Jaaroverzicht Medezeggenschapsrecht stelt u in staat te anticiperen op huidige en komende ontwikkelingen. 

Leg uw vragen voor aan Steven Jellinghaus en Robbert van het Kaar
Heeft u vragen die u graag voor wilt leggen aan de docenten? U kunt deze uiterlijk maandag 28 november mailen naar e.hoofs@sdu.nl.
Tijdens de cursus behandelen de docenten uw vragen en relateren zij deze aan relevante jurisprudentie en/of wetgeving. 

Voor wie

OR-professionals, zoals bijvoorbeeld voorzitters, (ambtelijk) secretarissen en trainers van ondernemingsraden en advocaten werkzaam op het gebied van medezeggenschapsrecht.

Programma

12:30 – 13:00 Ontvangst en registratie
13:00 – 13:30 Recente wet- en regelgeving 
13:30 – 14:00 Jurisprudentie medezeggenschapsrecht afgelopen 2 jaar 
14:00 – 14:10 Pauze 
14:10 – 15:10 Jurisprudentie medezeggenschapsrecht afgelopen 2 jaar (vervolg)
15:10 – 15:20 Pauze 
15:20 – 16:20 Hybride- en thuiswerken: Arbeidsrechtelijke aspecten 

Sprekers

  • R.H. (Robbert) van het Kaar

    Robbert van het Kaar is werkzaam op de Universiteit van Amsterdam. Hij is hoofdredacteur van de losbladige uitgave Ondernemingsraad en lid van de redacties van Rechtspersonen (onderdelen WOR, WEOR, Fusiegedragsregels en WRW), Arbeidsovereenkomst (onderdelen Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag en Wet op de loonvorming), Tekst en Commentaar Arbeidsrecht en Wet en Rechtspraak Arbeidsrecht, en deelredacteur medezeggenschap van TRA en vast medewerker van Rechtspraak voor Medezeggenschap en OR-Informatie. Van laatstgenoemde uitgave is hij ook voorzitter van de adviesgroep. Sinds 2007 is hij auteur van Inzicht in de ondernemingsraad.

  • S.F.H. (Steven) Jellinghaus

    Advocaat, De Voort Advocaten | Mediators, Tilburg. Universitair docent, Universiteit van Tilburg. Dr.mr. Steven Jellinghaus is gespecialiseerd op het gebied van Collectief arbeidsrecht, Collectief individueel ambtenarenrecht, Sportrecht en Medezeggenschapsrecht. In 2003 promoveerde hij op harmonisatie van arbeidsvoorwaarden. De heer Jellinghaus is tevens mediator.

Editie(s)

Reviews over cursussen van SDU

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling