KiesUwCursus
Home Cursussen Internationale rechtshulp in strafzaken (e-learning)

Internationale rechtshulp in strafzaken (e-learning)

Door de toename van grensoverschrijdende criminaliteit en intensievere samenwerking tussen Europese lidstaten neemt de internationale rechtshulp in strafzaken toe. In steeds meer strafzaken worden verdachten hiermee geconfronteerd. Dan is het essentieel dat de (strafrecht)advocaat in ieder geval de basisbeginselen van de overlevering, uitlevering, WETS & WOTS kent, maar ook overige vormen van wederzijdse rechtshulp kan herkennen en onderscheiden. Deze cursus beschrijft op duidelijke en begrijpelijke wijze de verschillende juridische kaders, de regelgeving en basisbegrippen, uiteraard voorzien van veel praktijkvoorbeelden en tips.

Deze juridische nascholing bestaat uit drie blokken:

  • Blok A Overlevering en WETS
  • Blok B Uitlevering en WOTS
  • Blok C Andere vormen van wederzijdse rechtshulp

In deel A komen aan de orde: overbrenging van opgeëiste personen naar en vanuit Europese lidstaten in het kader van overlevering of de WETS. Praktische tips voor de overleverings- en WETS-procedure (verweren, alternatieven, tijdelijke terbeschikkingstelling, Europees surveillancebevel etc.). In Deel B wordt behandeld: overbrenging van opgeëiste personen naar en vanuit andere landen in het kader van uitlevering of de WOTS. Er worden praktische tips gegeven (verweren, alternatieven etc). Deel C gaat in op andere vormen van wederzijdse rechtshulp (videoverhoor, aftappen van communicatie, observatie en infiltratie, verstekken van informatie etc.; bijbehorende formaliteiten en weigeringsgronden). Aan de orde komt ook het regime voor wederzijdse rechtshulp tussen de lidstaten van de EU.

Leerdoelen

Na afloop van deze juridische scholing:

  • weet u wat de betekenis is van de belangrijkste termen die er op het gebied van internationale rechtshulp worden gebruikt;
  • hebt u inzicht in de toepasselijke juridische kaders en regelgeving op het gebied van internationale rechtshulp;
  • bent u op de hoogte van praktische tips en recente jurisprudentie.

Programma

De eLearning van JurisDidact is geen webinar. Bij een live webinar dient u in te loggen op het aanvangstijdstip van de webinar. Bij JurisDidact kunt u 24/7 inloggen op de eLearning, wanneer u het schikt. Bij eLearning bent u dus niet gebonden aan tijd en plaats. U kunt gebruikmaken van de online omgeving zolang de cursus op de website van JurisDidact wordt vermeld (cursussen zijn actueel).

Docent(en)

  • Mr. Melissa Slaghekke

    Mr. Melissa Slaghekke voert uitsluitend een strafrechtelijke praktijk. Zij heeft ruime ervaring in het bijstaan van ondernemingen en privépersonen in (omvangrijke) fraudezaken. Daarnaast is zij gespecialiseerd in het commune strafrecht als geweldsdelicten, vermogensdelicten en opiumdelicten. Ook staat zij cliënten bij in het internationale strafrecht, waarbij het gaat om het uit- en overleveringsrecht. Het betreft bijvoorbeeld zaken waarbij de overlevering is verzocht op basis van een Europees Arrestatie Bevel.

Reviews over cursussen van JurisDidact

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling