KiesUwCursus
Home Cursussen Innovatie & design

Innovatie & design

Zijn jouw business model en je design skills klaar voor de toekomst?

“Environment, Social en Governance (ESG) is een hot topic bij cliënten. Dit heeft niet alleen consequenties voor het meewegen van de maatschappelijke context in juridische adviezen aan cliënten, maar ESG zal door relaties ook een criterium worden bij de selectie van advocatenkantoren.”

— Docent Johan Koggink

Het programma bestaat uit twee onderdelen:

 • Inleiding: Changing business models & mindset
 • Toepassen van legal information design

Wat levert het je op?

 • Begrip van verschillende business modellen
 • Inzicht in de veranderingen in de juridische markt
 • Manieren om slim en creatief te communiceren 
 • Vaardigheden om beter te schrijven, visueel te denken, en infographics toe te passen

Volg het programma Innovatie & design, en leer alles over dit actuele thema!
Dit programma wordt aangeboden door Dialogue. 

Wil je als jurist van toegevoegde waarde blijven in een wereld die steeds sneller verandert? Dan moet je zicht hebben op de ontwikkelingen in de markt, en begrijpen hoe je tech innovaties een plek kunt geven binnen het business model van je kantoor. De jurist van de toekomst heeft bovendien ook oog voor de situatie van de cliënt, die uit een alsmaar groeiende stroom van informatie (information overload) de juiste informatie moet filteren om belangrijke beslissingen te kunnen nemen. Toekomstbestendige advocaten weten hoe ze slim en creatief kunnen communiceren om hun  inzichten en adviezen over te brengen met impact. 

De module Inleiding Changing business models geeft je inzicht in de huidige ontwikkelingen in de juridische markt: bij kantoren, cliënten en op de arbeidsmarkt voor juridische professionals. Je leert over het nut van het gebruik van business models, en bent na afloop in staat om binnen je eigen kantoor een consistente, toekomstbestendige strategie te ontwikkelen.

In de module Inleiding Changing business models komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Het nut van het gebruik van business modellen
 • Welke business modellen zijn er?
 • Ontwikkelingen en veranderingen in de juridische markt
 • De impact van technologie

In de module Toepassen van legal information design leer je om je boodschap duidelijker over te brengen aan ontvangers die te maken hebben met het probleem van information overload. Je brengt structuur aan, gaat beter schrijven en visueel denken, en leert over het nut van infographics. Door je te verplaatsen in je publiek zet je studiedocumenten om in actiedocumenten. Een grafisch ontwerper helpt je daarbij.

In de module Toepassen van legal information design komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Information overload
 • Hiërarchie in informatie
 • Structuur
 • Beter schrijven
 • Toevoegen van infographics

Programma

Dag 1 14 september 2023 15:00 – 17:00 House of Dialogue
Dag 2 28 september 2023 13:30 – 16:45 House of Dialogue
Dag 3 12 oktober 2023 13:30 – 16:45 House of Dialogue

House of Dialogue
Nieuwe Spiegelstraat 11
1406 SG Bussum
tel: 035 – 54 11 844

Sprekers

 • Johan Koggink

  Johan Koggink is docent voor de module Inleiding Changing business models. Hij is sinds 2000 directeur bij Van Benthem & Keulen. Johan houdt zich onder andere bezig met de ontwikkelingen en transformatie in binnen de juridische markt, en de rol die digitalisering en andere technologische innovaties daarbij spelen. Hij spreekt en publiceert regelmatig over deze onderwerpen.

 • Maurits Fornier

  Maurits Fornier is docent voor de module Toepassen van legal information design. Hij is gespecialiseerd in legal design en medeoprichter van legal design studio Patroon. Maurits helpt advocaten en bedrijven juridische complexiteit te visualiseren, en adviseert over de implementatie van legal design in hun dagelijkse praktijk. Eerder was hij advocaat in de procespraktijk van Freshfields Bruckhaus Deringer.

 • Savannah Koomen

  Savannah Koomen is docent voor de module Toepassen van legal information design. Zij is gespecialiseerd in legal design en medeoprichter van legal design studio Patroon. Savannah houdt zich bezig het ontwerpen van gebruiksvriendelijke juridische producten. Savannah is daarnaast als docent verbonden aan de Universiteit Leiden de Hogeschool van Amsterdam.

Editie(s)

Reviews over cursussen van TML Academy

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling