console.warn && console.warn("[GTM4WP] Google Tag Manager container code placement set to OFF !!!"); console.warn && console.warn("[GTM4WP] Data layer codes are active but GTM container must be loaded using custom coding !!!");
KiesUwCursus
Home Cursussen Inleiding NIS2

Inleiding NIS2

Info

Ben je klaar voor de strengere beveiligingsnormen en meldingsvereisten van de Network and Information Security directive (NIS2)? Deze nieuwe richtlijn over de cyberbeveiliging van essentiële diensten in EU-lidstaten moet op 17 oktober 2024 al geïmplementeerd zijn in veel sectoren. Maar voor veel organisaties is dat een flinke uitdaging. Ontdek daarom in deze cursus wat de impact van de NIS2 is op jouw organisatie of cliënten, en leer wat er nodig is om aan de nieuwe eisen te voldoen.

Wat levert het je op:

 • Je hebt kennis van de belangrijkste kenmerken van de NIS2 en kunt deze verbinden met de juridische praktijk
 • Je begrijpt de rollen en verantwoordelijkheden
 • Je weet wat er nodig is om in de praktijk vorm te geven aan de NIS2 en hoe dat kan worden getoetst.

Deze cursus wordt verzorgd door Kyden.

Veel organisaties worstelen met de Network and Information Security directive (NIS2-richtlijn), die al op 17 oktober 2024 geïmplementeerd moet zijn in veel sectoren. De noodzaak voor goede implementatie is groot, omdat de bestuurder kan worden aangesproken. Leer in deze cursus wat de NIS2 betekent in de juridische praktijk, en wat organisaties moeten doen om aan de eisen van de richtlijn te voldoen.

De NIS2-richtlijn richt zich op cyberbeveiliging en de weerbaarheid van essentiële diensten in EU-lidstaten. Het is de opvolger van de NIS-richtlijn, die in Nederland is opgenomen in de Wet Beveiliging Netwerk- en Informatiesystemen (Wbni). De NIS2 omvat meer sectoren dan de eerste richtlijn en stelt strengere beveiligingsnormen en meldingsvereisten. In deze cursus leer je alles over de inhoud en de impact van de nieuwe richtlijn, waaronder aansprakelijkheid onder de NIS2, en de rollen en verantwoordelijkheden. Het is een interactieve cursus waarin de docent veel voorbeelden uit de praktijk gebruikt van informatiebeveiligingsincidenten en problemen met ICT-omgevingen. Het doorlopen van zulke casussen is  confronterend én verhelderend. Zo leer je hoe voldoen aan de NIS2 in de praktijk vorm kan krijgen en hoe dat kan worden getoetst.

Thema’s die onder meer aan bod komen:

 • Historie van de NIS2 en andere informatiebeveiligingswetgeving
 • Wat de NIS2 verandert
 • De Nederlandse invoering van de NIS2
 • Wie vallen er onder de NIS2
 • Rollen en verantwoordelijkheden
 • Normenkaders die inkleuring geven aan de NIS2
 • Aansprakelijkheid
 • Informatiebeveiligingsrisico’s
 • Wat er geregeld moet worden
 • Onweerlegbaar bewijs leveren
 • Een beveiligingsincident onder de NIS2
 • De NIS2 in de praktijk
Programma"

Programma

Datum en tijd: 12 april 2024,  van 09:00 – 12:00 uur

Persoon

Sprekers

 • Brenno de Winter

  Brenno de winter is een expert op het gebied van cybersecurity en ethiek. Brenno de Winter is een bevlogen expert op het gebied van informatiebeveiliging, privacy en ICT. Na jarenlang als techneut de ICT-sector te hebben gewerkt, besloot Brenno in 2001 om zijn kennis van dat vakgebied in te gaan zetten als onderzoeksjournalist. Na het kraken van de OV-chipkaart en het tonen van honderden datalekken, werd Brenno in 2011 uitgeroepen tot journalist van het jaar. Inmiddels legt Brenno zich met name toe op algemeen onderzoek op het gebied van ICT en informatiebeveiliging. In de corona-pandemie werd hij door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport gevraagd om als informatiebeveiligings- en privacy-deskundige betrokken te zijn bij de ontwikkeling van de CoronaMelder-app. Brenno is grondlegger van het OpenKAT-project, waarin hij de verbinding legt tussen techniek en de compliance-praktijk. Brenno heeft inmiddels meer dan 2000 datalekken onderzocht en geeft regelmatig lezingen en trainingen over dit onderwerp. Hij is auteur van de boeken Digitale Stormvloed, De Rode Hack, Privacy in het Informatietijdperk, Bescherming tegen cybercrime, Open Kaart, Linux in de Praktijk, en Survivalgids voor de Digitale Jungle.

Maps

Editie(s)

Review

Reviews over cursussen van TML Academy

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling