console.warn && console.warn("[GTM4WP] Google Tag Manager container code placement set to OFF !!!"); console.warn && console.warn("[GTM4WP] Data layer codes are active but GTM container must be loaded using custom coding !!!");
KiesUwCursus
€ 450,00 (vrijgesteld van btw)
Home Cursussen Inleiding erfrecht en bijzondere testamentvormen

Inleiding erfrecht en bijzondere testamentvormen

Info

In de praktijk krijgt de advocatuur steeds vaker te maken met zaken waarin het erfrecht een rol speelt; zij het dat er ruzie is tussen erfgenamen, zij het dat het erfrecht slechts zijdelings een rol speelt maar het toch handig is om een testament te kunnen lezen en op z’n merites te kunnen beoordelen.

In deze cursus van zes uren leert u de basis van het huidige erfrecht (erfrecht bij versterf; wettelijke verdeling; erfstellingen, legaten en lasten). Ook de gevolgen van een aanvaarding (al dan niet beneficiair) en verwerping komen aan de orde. Daarnaast wordt een aantal fenomenen besproken die u in testamenten kunt aantreffen. Te denken valt aan een executeursbenoeming, een testamentair bewind of een tweetrapsmaking. Ook wordt kort ingegaan op de basis van de ouderlijke boedelverdeling uit het oude recht nu er dezer dagen veel nalatenschappen openvallen waarover in een testament naar oud recht is beschikt.

Aan het einde van de dag heeft u een inzicht in de basis van het huidige erfrecht bij versterf en het testamentaire erfrecht. U begrijpt waarom bepaalde clausules in een testament zijn opgenomen en u kunt uw cliënten hieromtrent adviseren.

Mocht u daarna behoefte hebben aan een verdieping van deze materie, dan horen wij dat graag. Dan kan worden overwogen of nog een verdiepingscursus wordt georganiseerd.

Doelgroep
Advocaten en andere professionals in het erfrecht

Programma"

Programma

Datum en tijd: woensdag 16 oktober 2019 van 10.00 – 17.15 uur

Persoon

Sprekers

  • prof. Dr. B.E. Reinhartz

    Hoogleraar personen- en familierecht, in het bijzonder het familievermogensrecht aan de UvA.

Review

Reviews over cursussen van Eggens Instituut

Wat vonden uw vakgenoten?

Spreker
Eline Goemans

Enthousiaste en kundige docent. Nuttige cursus als je regelmatig procedeert. Organisatie was uitstekend.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling