KiesUwCursus
Home Cursussen Webinar Inleiding Cybersecurity

Webinar Inleiding Cybersecurity

Elke moderne organisatie heeft haar vitale systemen gedigitaliseerd, daarom is juridische expertise over cybersecurity cruciaal. Het webinar ‘Inleiding Cybersecurity’ geeft je een helder overzicht van de nieuwste en toekomstige ontwikkelingen wat betreft de wetgeving op het gebied van cybersecurity.

Wat levert dit webinar je op?

 • Een goed begrip van de verschillende aspecten van cybersecurity
 • Kennis van de belangrijkste cybersecurityverplichtingen
 • Een overzicht van de verschillende actoren die met deze verplichtingen te maken hebben.

Dit webinar wordt aangeboden door het CPO, is door de NOvA erkend en levert je 2 PO punten op.

Bijna alle vitale processen en systemen binnen organisaties zijn tegenwoordig vervlochten met digitale netwerken en de cloud. Daardoor is cybersecurity essentieel geworden voor het functioneren van onze maatschappij. En is kennis erover belangrijk voor elke jurist. In dit webinar leer je daarom alles over de verschillende aspecten van cybersecurity.

Het beveiligen van onze digitale infrastructuur is niet afhankelijk van een enkele partij of een enkele rechtsplicht: het is een gedeelde verantwoordelijkheid. De wetgeving probeert om alle nieuwe aspecten van risicobeheersing, security en privacy bij te benen. In dit webinar geeft de docent je een helder overzicht van de nieuwste en toekomstige ontwikkelingen wat betreft de wetgeving op het gebied van cybersecurity. En dat gaat verder dan alleen de AVG of wetgeving op het gebied van cookies. Denk bijvoorbeeld ook aan ePrivacy, NIS(2), en de Cybersecurityverordening. Ook behandelt de docent elektronische handtekening en de verplichtingen van ICT-leveranciers. Na afloop van dit webinar is jouw kennis over cybersecurity weer helemaal up-to-date.

Thema’s die onder meer aan bod komen:

 • Wat betekent cybersecurity?
 • Wat zijn de belangrijkste bestaande en toekomstige cybersecurityverplichtingen?
 • Op de bescherming van welke middelen zijn deze verplichtingen gericht?
 • Wie hebben er te maken met de verschillende verplichtingen?
 • De Algemene Verordening Persoonsgegevens (AVG)
 • ePrivacy
 • De NIS(2)-richtlijn (Network and Information Security)
 • De Cybersecurityverordening
 • Verplichtingen van ICT-leveranciers, waaronder de Radioapparatenrichtlijn en de Cyber Resilience Act

Programma

Datum en tijd: 20 juni 2024, van 10:00 – 12:10 uur (online)

Sprekers

 • Pieter Wolters

  Pieter Wolters is een expert op het gebied van cybersecurity, privacy en privaatrecht. Hij is als universitair hoofddocent burgerlijk recht verbonden aan de Radboud Universiteit. In zijn onderzoek richt hij zich op het grensgebied van cybersecurity, privacy en privaatrecht. Hij besteedt daarbij ook aandacht aan de manier waarop technische, bedrijfskundige en juridische keuzes invloed uitoefenen op cybersecurityverplichtingen. In de module Inleiding Cybersecurityrecht van de TML Academy leidt Pieter je op een systematische en interactieve manier door alle facetten van het cybersecurityrecht, met behulp van duidelijke voorbeelden uit de praktijk. Bekijk het docentprofiel van Pieter Wolters.

Editie(s)

Reviews over cursussen van TML Academy

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling