console.warn && console.warn("[GTM4WP] Google Tag Manager container code placement set to OFF !!!"); console.warn && console.warn("[GTM4WP] Data layer codes are active but GTM container must be loaded using custom coding !!!");
KiesUwCursus
Home Cursussen Inleiding Corporate Governance voor juristen

Inleiding Corporate Governance voor juristen

Info

Deze cursus biedt je een goede uitgangspositie om beter te kunnen adviseren over de juridische aspecten van corporate governance.

Waarom bestaan er eigenlijk ondernemingen? Hoe zien ze er van binnen uit? Tijdens deze cursus krijg je een goede inleiding in corporate governance.

Vanuit een bedrijfskundige invalshoek komen de belangrijkste onderwerpen voorbij: de werking, inrichting, besturing en context van ondernemingen. Je leert ook over de rol van het recht in corporate governance. Expert en ervaren docent Joost Kramer (bedrijfskundige en jurist) behandelt dit alles op het snijvlak van ondernemingsrecht en bedrijfskunde.

Na het volgen van deze cursus heb je solide en praktische kennis van de beginselen van corporate governance en hoe het recht hierin een rol speelt of kan spelen.

Bestemd voor: (bedrijfs)juristen, advocaten, (kandidaat-)notarissen, of juridische adviseurs die zowel theoretisch als praktisch een stevige basis op het gebied van corporate governance willen krijgen

Programma"

Programma

09:30 – 10:00 Ontvangst en inschrijven
10:00 – 11:00 Wat is Corporate Governance? Deel 1
 • Theory of the Firm
 • Buitenwereld en binnenwereld van de onderneming
 • Strategisch Management
11:00 – 11:15 Pauze  
11:15 – 12:45 Wat is Corporate Governance? Deel 2
 • Doelen, instrumenten en niveaus van besturing, beslissen en beheersen
 • Organisational dynamics & design
 • Verschijningsvormen en actualiteiten (waaronder ESG/CSR en GRC)
12:45 – 13:30 Lunch
13:30 – 15:00 De rol van het recht in Corporate Governance
 • Verjuridisering van de samenleving?
 • Bedrijven in relatie tot het recht (wet- en regelgeving, governance codes)
 • Corporate Governance inrichtingsvraagstukken (juridische structuur)
15:00 – 15:15 Pauze
15:15 – 16:45 Bestuur en toezicht
 • Vanuit corporate governance duiden van goed bestuur en toezicht
 • Functioneren, besluitvorming, vertegenwoordiging, informatievoorziening
 • De RvC anno 2023
Persoon

Sprekers

 • J.J. (Joost) Kramer

  Joost Kramer is als jurist (Universiteit Leiden) en bedrijfskundige (Universiteit Nyenrode) actief binnen corporate governance. Hij heeft een jarenlange achtergrond als advocaat, hoofd juridische zaken, bestuurssecretaris en raadsadviseur (boardroom advisor) bij grote Nederlandse en internationale organisaties. Op dit moment is hij directeur van JJK.corporate governance. JJK. adviseert ondernemingen, aandeelhouders, bestuurders, commissarissen en toezichthouders over ondernemingsrechtelijke en corporate governance kwesties. Daarbij gaat het om alle juridisch relevante aspecten voor de organen bestuur en toezicht in de private sector, alsmede de sectoren wonen, onderwijs en zorg. Daarnaast bekleedt Joost enkele nevenfuncties binnen bestuur en toezicht. Onder andere als bestuurder van de Nyenrode Commissarissen Kring en via Speakers Academy als spreker over corporate governance.

Maps

Editie(s)

Review

Reviews over cursussen van SDU

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling