console.warn && console.warn("[GTM4WP] Google Tag Manager container code placement set to OFF !!!"); console.warn && console.warn("[GTM4WP] Data layer codes are active but GTM container must be loaded using custom coding !!!");
KiesUwCursus
€ 675,00 (excl. btw)
Home Cursussen Inleiding Arbeidsmediation*

Inleiding Arbeidsmediation*

Info

Basistechnieken voor arbeidsmediation in 1 dag!

Bestemd voor: mediators die zich willen specialiseren in arbeidszaken en voor arbeidsmediators die hun kennis en vaardigheden willen opfrissen.  De cursus is tevens geschikt voor HR-professionals en (arbeidsrecht)advocaten mits zij zelf ook mediator zijn dan wel – passief of actief – ervaring hebben met mediation als methode van conflicthantering.
In deze Inleiding Arbeidsmediation wordt stil gestaan bij de kenmerken van mediations in arbeidsgeschillen en aandacht besteed aan de toepasselijke wet- en regelgeving en wat het effect daarvan is in de mediationpraktijk.

Na het volgen van deze basisscursus heeft u (meer) kennis van de specifieke kenmerken en dynamiek van arbeidsmediations en van de technieken & interventies om hiermee op een effectieve manier om te gaan. Ook wordt u in de gelegenheid gesteld uw eigen praktijkvragen aan de orde te stellen.

De docenten zijn twee zeer ervaren (arbeids)mediators (100+ mediations). Zij stemmen de trainingsdagen steeds af op de achtergrond en leerdoelen van de deelnemers.

Wilt u volledig op de hoogte zijn van op het gebied van Arbeidsmedation? Volg dan de volledige tweedaagse cursus Arbeidsmedation, dus ook de verdiepingscursus.

Programma"

Programma

09:00 – 09:30

Ontvangst met koffie en thee

09:30 – 10:30

Inventarisatie van specifieke aspecten in een arbeidsmediation

waaronder vrijwilligheid, vertrouwelijkheid, mandaat en mogelijke betrokkenen
Naar aanleiding van eigen ervaringen van de deelnemers en praktijkcasus van de trainers
10:30 – 10:45

Pauze

10:45 – 11:45

Machtsverschillen, strategisch handelen, dubbele agenda, emoties

Naar aanleiding van eigen ervaringen van de deelnemers en praktijkcasus van de trainers
11:45 – 12:15

Casus

Oefenen van de startfase van een arbeidsmediation aan de hand van een casus. Toepassen theorie en opbrengsten van de ochtend.
12:15 – 12:45

Toepasselijke wetgeving

12:45 – 13:45

Lunch

13:45 – 15:00

Casus

Oefenen van de exploratiefase e.v. van een arbeidsmediation aan de hand van een casus. Toepassen theorie en opbrengsten van de ochtend.
15:00 – 15:15

Pauze

15:15 – 16:30

Casus (vervolg) met nabespreking

16:30 – 17:15

Behandelen praktijkvragen

17:15 – 17:30

Evaluatie

Persoon

Sprekers

  • E.C. (Lot) van der Heijden-de Graaff

    Lot van der Heijden-de Graaff is voormalig advocaat en rondde in 2002 de Postdoctorale beroepsopleiding ADR ( Alternative Dispute Resolution) voor juristen af. Sindsdien is zij werkzaam als MfN-registermediator, gespecialiseerd in de bemiddeling bij arbeidsgeschillen. In 2005 legde zij met goed gevolg bij de Universiteit van Amsterdam het examen Master Advanced Mediation Practice af. Naast het uitvoeren van mediations, is Lot trainer bij de mediationopleiding van Dialogue B.V. en bij de specialisatieopleiding Arbeidsmediation. Tevens was zij ruim tien jaar lang trainer bij de beroepsopleiding van de Nederlandse Orde van Advocaten in het vak ADR/Mediation. Daarnaast neemt Lot als hoofd-assessor in opdracht van Intop Mediationtoets B.V. examens af in het kader van de certificering van mediators. Lot was tevens tien jaar lang redactielid van Tijdschrift Conflicthantering en buurtbemiddelaarster bij de gemeente Almere. Zij is als mediator ingeschreven bij de rechtbank Amsterdam.

  • J. (Jane) Kramer

    Jane Kramer is ruim 25 jaar advocaat en is vanaf 2000 ook MfN-registermediator, sedert 2012 in Utrecht bij Lanen & Standhardt Advocaten. Zij is - zowel als advocaat en als mediator- gespecialiseerd in arbeidsrecht (op het gebied van o.a. ontslag, arbeidsconflicten, re-integratie, onderlinge samenwerking tussen collega’s, cao en medezeggenschap). Ook is zij Cao -onderhandelaar bij de Cao Huisartsenzorg en fungeert zij als onafhankelijk voorzitter in paritaire werkgroepen van werkgevers en werknemers. Jane traint en doceert regelmatig op het terrein van het arbeidsrecht en arbeidsmediation.

Review

Reviews over cursussen van SDU

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling