KiesUwCursus
Home Cursussen Inleiding AI

Inleiding AI

Houd jij de AI-ontwikkelingen en -wetgeving nog bij?

De razendsnelle opmars van artificial intelligence (AI) vraagt om een proactieve houding van jou als jurist. In deze cursus nemen de docenten je daarom mee in de wereld van AI. Je leert hoe kunstmatige intelligentie werkt, op welke manier AI nu al geïntegreerd is in de samenleving, en met welke regelgeving de Europese Unie sturing probeert te geven aan de ontwikkelingen. Kennis en begrip van AI zijn onmisbaar voor de jurist van de toekomst. Zorg dus dat je bijblijft.

Wat levert deze cursus je op?

 • Begrip over de werking kunstmatige intelligentie, en de implicaties op het gebied van ethiek en privacy
 • Inzicht in de impact van AI op bedrijven, de overheid en de samenleving
 • Kennis over de AI-ambities van de EU en de aankomende Europese regelgeving, waaronder de AI-Verordening Deze cursus wordt aangeboden door het CPO.

Deze module wordt aangeboden door het CPO, is door de NOvA erkend en levert je 3 PO punten op.

De razendsnelle opmars van kunstmatige intelligentie vraagt om een proactieve houding. Je krijgt als jurist te maken nieuwe juridische uitdagingen en ethische vraagstukken, waarop bestaande wetgeving vaak nog geen antwoord heeft. In deze cursus nemen de docenten je daarom mee in de wereld van AI. Je leert op welke manier artificial intelligence nu al geïntegreerd is in de samenleving, welke impact in de nabije toekomst te verwachten is, en met welke regelgeving de Europese Unie sturing probeert te geven aan de ontwikkelingen. Aan de hand van concrete voorbeelden bespreken de docenten de laatste ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie. Hoe definiëren we AI? Wat zijn diep lerende neurale netwerken? Hoe werken large language models zoals GPT-4, en wat kunnen ze wel en niet? Hoe ontstaan deep fakes? Wat is er mogelijk op het gebied van het decoderen en stimuleren van hersenprocessen? En wordt het tijd om neurorechten te formuleren? Ook leer je in deze cursus over de EU-regelgeving op het gebied van AI. De EU wil vooroplopen in de digitale transformatie en heeft daarbij gekozen voor een mensgerichte benadering van kunstmatige intelligentie. Dat betekent focus op het garanderen van gezondheid, veiligheid en andere fundamentele rechten. Hoe zie je dat terug in de (toekomstige) wetgeving, zoals de AI-Verordening?

De ontwikkelingen gaan snel, dus dit is hét moment om je expertise op het gebied van AI naar een hoger niveau te tillen. Kennis en begrip van AI zijn immers onmisbaar voor de jurist van de toekomst.

Thema’s die onder meer aan bod komen:

 • De laatste ontwikkelingen op het gebied van AI
 • De impact van AI op bedrijven, de overheid en de samenleving
 • Large language models
 • Deep learning neural networks · Neurotechnologie
 • De AI-ambities van de EU
 • Nieuwe Europese wetgeving, waaronder de AI-verordening

Programma

Datum en tijd: 7 maart 2024 van 13.30 tot 16.30 uur

Sprekers

 • Casper Jaspers

  Casper Jaspers is extern adviseur bij onder andere het kantoor Burggraaf & Hoekstra, ondernemer en veelgevraagd spreker. De rode lijn in zijn werk betreft de impact van technologie op businessmodellen en het recht. Daar vertelt hij je in de module De invloed van technologische ontwikkelingen op het recht dan ook alles over. Bekijk het docentprofiel van Casper Jaspers.

 • Pim Haselager

  Pim Haselager is hoogleraar societal implications of AI and Cognitive Neuroscience aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij richt zich op verantwoorde innovatie vanuit een constructief ethisch perspectief: door het in kaart brengen van mogelijkheden en potentiele problemen met techniek kunnen we betere technologie ontwikkelen en in de praktijk brengen.

Editie(s)


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/customer/www/kiesuwcursus.nl/public_html/wp-content/themes/kiesuwcursus/templates/courses/single/location.php on line 17

Reviews over cursussen van TML Academy

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling