KiesUwCursus
Home Cursussen In drie stappen naar een begrijpelijke uitspraak of beslissing op bezwaar

In drie stappen naar een begrijpelijke uitspraak of beslissing op bezwaar

Woensdag 15 mei 2019 van 13.00 tot 17.15 uur, te Leiden
4 PO NOvA (Beroepsvaardigheden), 4 PE LRGD

Beschikkingen zijn vaak nogal lastig te volgen. Het gebruik van juridische termen, omslachtige zinnen of ondoorgrondelijke motiveringen maakt dat veel burgers uitspraken onleesbaar vinden.

De roep om begrijpelijke rechtspraak wordt steeds groter: veel burgers vinden uitspraken vaak onleesbaar, en rechtsprekende instanties nemen tegenwoordig initiatieven om recht te spreken in ‘klare taal’ . In de praktijk blijkt echter dat het schrijven van een goed leesbare beschikking lastig en tijdrovend is. Uitspraken, beschikkingen en beslissingen op bezwaar zijn nog steeds lastig te volgen voor lezers die niet zijn ingewijd in de juridische praktijk.

In deze workshop krijgt u handvatten aangereikt om de begrijpelijkheid van uw uitspraken en beschikkingen te vergroten. Met drie praktische en makkelijk  toepasbare stappen verbetert u de helderheid van de formuleringen en motiveringen, zonder dat u afbreuk doet aan de juridische inhoud. Daarbij worden tips gegeven om de argumentatie helder en overtuigend te presenteren, de zinnen prettig en makkelijk leesbaar op te schrijven, en de woordkeuze aan te passen aan een niet-juridische lezer. Er wordt gewerkt met voorbeelden uit de juridische praktijk, zodat u direct de toepasbaarheid voor uw eigen praktijk kunt toetsen.

Programma

12.30 – 13.00 uur: Ontvangst met koffie/thee en broodjes
13.00 – 15.00 uur: College 1
15.00 – 15.15 uur: Pauze
15.15 – 17.15 uur: College 2

Sprekers

  • Drs. M. Furth,

    Trainer Communicatie en argumentatie bij o.a. verschillende advocatenkantoren, het Studiecentrum Rechtspleging, de Raad van State, gemeenten, de Belastingdienst, en de beroepsopleidingen voor notariaat en bedrijfsjuristen.

Editie(s)

Reviews over cursussen van Juridisch PAO Leiden

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling