KiesUwCursus
Home Cursussen ICT en gezondheidsrecht

ICT en gezondheidsrecht

Werkt u bij een zorginstelling of bent u een ICT-dienstverlener in de zorg? Vraagt u zich af wat de regels zijn voor het uitwisselen van medische gegevens online en hoe men moet werken in de cloud? U leert het tijdens deze eendaagse training over ICT, beveiliging & privacy in de zorg.

Na deze training heeft u kennis van onder meer

 • Welke wet- en regelgeving van toepassing is wanneer zorginstellingen op elektronische wijze (medische) persoonsgegevens verwerken
 • Aan welke regels zorgpartijen (en hun ICT-dienstverleners) moeten voldoen wanneer zij elektronisch medische gegevens met elkaar uitwisselen
 • Aan welke beveiligingseisen de gebruikte ICT-systemen moeten voldoen waarmee medische persoonsgegevens worden verwerkt
 • Welke rechten patiënten hebben op grond van de Europese privacywetgeving (Algemene Verordening Gegevensbescherming) en nationale wetgeving, zoals de WGBO (Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst)
 • Welke regels gelden met betrekking tot (wetenschappelijk) onderzoek
 • Dat bepaalde software-oplossingen aan te merken zijn als medisch hulpmiddel en dat daarvoor speciale regels gelden

Doelgroep

Juridische professionals, zorg professionals, ICT-dienstverleners in de zorg en algemeen publiek

Deze nascholing is geaccrediteerd door: Accreditatie Bureau Algemene Nascholing (ABAN), KNMG-GAIA.

Programma

Datum en tijd: 16 april 2020, van 09:00 t0t 17:00.

Sprekers

 • Dimmen Smolders

  Dimmen Smolders werkt als juridisch adviseur bij ICTRecht. Hij maakt onderdeel uit van het privacyteam en adviseert opdrachtgevers over alle aspecten van privacy. Dimmen is Certified Information Privacy Professional/Europe (CIPP/E) en Certified Information Privacy Technologist (CIPT). Dimmen deed in 2011 al onderzoek naar het privacyrecht. Hij is jarenlang werkzaam geweest als jurist bij diverse data-gedreven bedrijven. Daardoor brengt hij uitgebreide ervaring mee op het gebied van uiteenlopende juridische thema’s, het opstellen en uitonderhandelen van contracten en de omgang met persoonsgegevens en de AVG. Dimmen staat namens ICTRecht bedrijven, non-profitorganisaties en overheden bij met privacy advies in begrijpelijke taal. Zo helpt hij bij het opstellen van privacyverklaringen, het opstellen van en onderhandelen over verwerkersovereenkomsten en het uitvoeren van DPIA’s en risicoanalyses.

 • Sari Jansen

  Sari Jansen werkt als juridisch adviseur bij ICTRecht. Zij adviseert clouddienstverleners, hun toeleveranciers en afnemers over de juridische aspecten van cloudcomputing. Ze is gespecialiseerd in de specifieke juridische uitdagingen van zorginstellingen in de cloud. In dit kader houdt zij zich ook bezig met complexe vraagstukken op het gebied van privacy.

 • Tessa van Schijndel

  Tessa van Schijndel werkt als juridisch adviseur bij ICTRecht en maakt onderdeel uit van het cloudteam. In deze functie adviseert zij clouddienstverleners, hun toeleveranciers en afnemers over de juridische aspecten van cloudcomputing. Daarbij is ze gespecialiseerd in de specifieke juridische uitdagingen van zorginstellingen in de cloud. In dit kader houdt zij zich ook bezig met complexe vraagstukken op het gebied van privacy.

Editie(s)

Reviews over cursussen van ICTRecht

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling